luni, 23 aprilie 2012

TORT DIPLOMAT


Aceste delicios tort il puteti face cu blat sau cu piscoturi, eu am facut in ambele feluri si am ajuns la concluzia ca este mult mai usor si mai bun :) pregatit cu piscoturi.
Voi expune ambele feluri de preparare.












Blat 28 cm :

 8 oua
240 g zahar
220 g faina
1 plic praf de copt


Mod de preparare :

Faina o amestecam cu praful de copt - le cernem - . Am mixat ouale intregi cu zaharul pana si-au triplat volumul .Luam o paleta si incepem sa incorporam ingredientele uscate si cernute,foarte incet, sa nu scoatem aerul din oua.Amestecam de jos in sus. Turnam compozitia pufoasa intr-o forma de tort unsa cu putin unt/ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 25 minute.Cand se desprinde de marginile tavii, este gata.

Crema (diplomatul) :

500 g frisca
6 oua mari
6 linguri de zahar
250 ml. lapte
30 gr. gelatina
150 gr stafide rehidratate in rom
1 conserva cu compot exotic
1 conserva cu compot de ananas

Decor:

kiwi,capsuni,portocale,mango,piersici...
frisca

Mod de preparare:

Se freaca galbenusurile cu zahar, se adauga laptele putin cate putin si se pune la fiert pe bain -
marie amestecand continuu pana se ingroasa ca o smantana subtire. Se dizolva gelatina in 100 ml
apa rece si apoi se adauga la crema fierbinte. Se lasa sa se raceasca.
Cand incepe sa se ingroase se amesteca cu frisca, albusurile batute spuma, stafidele si fructele.
Rezulta o crema pufoasa si delicioasa.

Daca facem tortul rotund:

Alegem o forma cu diametrul de 28 cm sau o oala(tapetata cu folie alimentara) in care sa fixam blatul..
Taiem blatul in doua si punem prima parte pe fundul formei ,il insiropam si adaugam  toata crema.Punem bucata de blat superior si-l insiropam si pe acesta . Dam la frigider pana a doua zi cand il scoatem din forma si ornam ,dupa imaginatie, cu multa frisca si fructe .

Poze mai vechi:  





Daca facem tortul dreptunghiular,ca in imagini :

Tapetam cu folie de plastic o tava cu peretii inalti (30/40cm)  si piscoturile, le trecem repede prin siropul de la compot.Asezam un rand pe fundul formei,turnam crema si apoi,un alt strat de piscoturi, deasupra!
Dam la frigider si ornam a doua zi.

Rezulta un tort imens !







Spor la treaba .


Un comentariu: