- 3 oua
- 200g zahar pudra
- 200ml ulei
- 1 plicuri praf copt
- 2 plicuri zahar veniliat
- 1 lamaie (coaja)
-700g faina
Ingrdiente pentru crema-umplutura :
500 ml. lapte
4 linguri faina
4 linguri zahar
4 linguri cacao
esenta de rom
2 galbenusuri
100 gr. unt
4-5 linguri finetti moale
miezul de la piersici
Decor :
coloranti alimentari (rosu,galbe,verde)
6 -7 linguri de lapte
zahar tos
Mod de preparare aluat :
Se mixeaza ouale cu zaharul ,vanilia ,coaja de lamaie si se adauga uleiul alternativ cu faina amestecata cu praful de copt.Se framanta un aluat din care formam bile mici (6 gr) pe care le coacem timp de 20 min. la foc mediu .Cand prind putina culoare ,sunt gata.
Cand se racesc ,incepe munca de chinez, :) incepem sa scobim toate fursecurile cu ajutorul unui varf de cutit in asa fel incat sa ramana o scobitura in care sa intre crema . Sunt foarte fragede si trebuie lucrat cu mare grija .
Toata razatura obtinuta de la piersici o amestecam cu crema ,deci nu o aruncam ,o punem intr-un castron.
Mod de preparare crema :
Amestecam ingredientele uscate - faina,cacao si zahar- peste care adaugam laptele putin cate putin ,sa nu faca cocoloase .Punem pe foc mic si amestecam pana se face ca o ciulama .O dam putin la o parte si adaugam 2 galbenuri frecate,amestecam si punem iar pe foc adaugand untul .Amestecam bine, o dam la o parte ,punem finetti pentru un plus de gust si esenta de rom. Crema rece o amestecam cu razatura de la coji si umplem piersicile cu ea.
Pentru decor folosim castronele in care punem 3-4 linguri cu lapte amestecate cu cateva picaturi de colorant rosu, galben ...
Bilutele unite le tavalim prin cele laptele colorat si apoi prin zahar tos .
Spor la treaba.
Am in plan de foarte multa vreme sa fac piersici.
RăspundețiȘtergereAle tale arata minunat!