luni, 16 ianuarie 2017

Prajitura cu crema de vanilie si piersici din compot

Este o prajitura grozav de gustoasa si foarte usoara !







 Ingrediente si mod de preparare blat pufos :

6 oua
6 linguri zahar
3 pliculete zahar vanilat
7 linguri faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt
5 linguri de ulei

Pentru inceput vom separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se vor bate spuma tare impreuna cu zaharul.
Cu ajutorul unei linguri vom amesteca galbenusurile cu uleiul. Cand albusurile sunt tari vom adauga si galbenusurile frecate. Dam mixerul la viteza mica.
Dam deoparte mixerul si adaugam faina cu praful de copt .Luam o paleta si cu miscari usoare incorporam ingredientele uscate.
Turnam compozitia intr-o tava ( 20/30 cm ) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor preincalzit la foc mediu pentru 25-30 de minute.Evident, facem testul cu scobitoarea !
Lasam blatul sa se raceasca si il taiem in doua foi pe orizontala.

Ingrediente si mod de preparare crema de vanilie cu piersici :

200 ml smantana lichida/frisca lichida
300 ml lapte
200 g zahar
150 g unt sau margarina
1 lingurita coaja razuita de portocala
esenta de vanilie
5 linguri cu varf de faina
1 cutie mare cu compot de piersici
10 g gelatina

100 g ciocolata alba

Se pun piersicile la scurs intr-o sita.Siropul se pastreaza pentru o usoara insiropare a blatului !
Piersicile scurse se vor taia in cuburi mici.

Intr-o cratita, vom amesteca cu ajutorul unui tel faina, zaharul si coaja de portocala.Adaugam usor laptele, smantana lichida si esenta de vanilie. Daca nu avem smantana lichida o vom inlocui cu lapte.
Amestecam bine cu telul si punem cratita pe foc mic.Cand ciulamaua s-a ingrosat o dam deoparte si punem untul.Se incorporeaza bine si mai dam putin pe foc pana devine o crema fina,cleioasa si aromata.
Lasam crema sa se raceasca bine .Oprim o lingura din crema pentru glazura !!!
Cele 10 g de gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic si se adauga peste crema rece.Punem peste crema si piersicile cubulete .

Prima foaie de blat se insiropeaza usor cu putina zeama de compot.Asezam crema si punem ultima foaie de blat pe care o insiropam usor.

Glazura :

1 lingura de crema pe care o amestecam cu 100 g ciocolata alba topita.Se intinde peste prajitura si se presara nuca de cocos .
Dam prajitura delicioasa la frigider pentru cateva ore .


Pofta buna ! 



2 comentarii:

  1. Multumesc pentru retetele savuroase.La multi ani si la multe retete delicioase!
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani, Olivia !
    Te imbratisez cu mare drag !
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere