Aroma zmeurei in combinatie cu crema de lamaie este superba!
Ingrediente pentru blat :
6 oua
180 g Zahar
180 g faina
putin praf de copt
1 lingurita cu coaja de lamaie
Ouale intregi le mixam impreuna cu zaharul si coaja rasa de lamaie timp de 15 minute pana isi tripleaza volumul .Oprim mixerul si apelam la o pateta. Faina si praful de copt cernute se adauga cate putin in crema de oua.Amestecam usor,sa nu iasa aerul din oua,de jos in sus.Turnam compozitia in tava (22/30) tapetata cu unt,ulei....si faina.
Dam tava la cuptor incalzit in prealabil pentru 40 de minute la 180 de grade.Este gata cand incepe sa se desprinda usor de pe margini si trece testul infailibil al scobitorii.
Lasam blatul in cuptor cu usa deschisa sa se obisnuiasca cu temperatura din exterior.
Taiem blatul in doua foi.
Ingrediente si mod de preparare pentru o foaie de blat de cacao:
!! Foaia de cacao se poate inlocui cu foaie pandispan din comert,sau chiar piscoturi !!
3 oua
3 linguri de zahar
3 linguri rase de faina
1 lingura rasa de cacao
Un pic praf de copt
Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Adaugam faina amestecata cu cacao si praf de copt,cernute,peste ouale batute.Amestecam usor cu o lingura.
Intindem compozitia in tava (22/30) tapetata si dam la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.
Crema de lamaie :
3 oua
3 linguri de zahar
3 linguri rase de faina
1 lingura rasa de cacao
Un pic praf de copt
Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Adaugam faina amestecata cu cacao si praf de copt,cernute,peste ouale batute.Amestecam usor cu o lingura.
Intindem compozitia in tava (22/30) tapetata si dam la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.
Crema de lamaie :
1 lamaie mare (coaja si suc)
250 g zahar
500 ml lapte
4 linguri de amidon
200 g unt
esenta de vanilie/lamaie ( optional)
1 borcan cu gem de zmeura
1 cioclata alba pentru ornat (optional)
Mod de preparare crema de lamaie:
Desfacem amidonul in 250 ml lapte,amestecam bine sa nu aiba cocoloase.
Laptele ramas (250ml) il amestecam cu 250 g zahar si punem pe foc.Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul .Amestecam bine cu un tel pana se ingroase.Punem coaja de lamaie rasa.Dam la oparte de pe foc si lasam sa se racoreasca.Punem zeama de lamaie( dupa gust).Cand este rece luam cate olingura din untul moale si incorporam in crema,mixand fara oprire.
Crema fina si aromata o vom folosi la prajitura.
Asamblare :
Peste prima felie de blat intindem un strat de gem de zmeura.
Peste gem asezam o parte din crema.
Lipim blatul de cacao,ungem cu gem de zmeura si inca o parte din crema de lamaie.Asezam a doua felie de blat alb.
Ultima parte de crema o amestecam cu o lingura de gem de zmeura si o intindem peste prajitura.
Dam prajitura la rece si o portionam a doua zi.
Este fenomenal de gustoasa.
imi place crema de lamaie, este racoritoare!
RăspundețiȘtergereador cum arata prajitura facuta de tine si abia astept sa o fac si eu!
RăspundețiȘtergereMultumesc !
RăspundețiȘtergereArata foarte bine prajitura si cu prima ocazie o voi incerca si eu, pt ca mi-a facut o poftaaaa....de numai zic :) felicitari!!
RăspundețiȘtergereTe pup,Lavinia !
ȘtergereMultumesc !
Si blatul galben care se taie in doua si cel cu cacao se fac in aceeasi tava? Nu e mai greu de taiat blatul galben asa decat daca se face intr-o tava mai mare ?
RăspundețiȘtergereSi blatul galben care se taie in doua si cel cu cacao se fac in aceeasi tava? Nu e mai greu de taiat blatul galben asa decat daca se face intr-o tava mai mare ?
RăspundețiȘtergereGabriela, urmariti reteta si o sa pregatiti o prajitura excelenta !
RăspundețiȘtergereDa, si blatul cu cacao se coace in aceiasi tava !
Super prajitura
RăspundețiȘtergere