marți, 17 mai 2016

Prajitura cu capsuni


Nu exista primavara fara sa pregatesc aceasta minunata si parfumata prajitura cu capsuni !
Aceasta prajitura este pufoasa chiar si dupa 3 zile !
Se prepara foarte usor, nefiind nevoie sa batem albusurile separat de galbenusuri, folosind doar mixerul impreuna cu un bol .




 Ingrediente pentru o prajitura in tava mare ( 40/35 cm ) :

600 g capsuni
10 oua mici
130 ml lapte dulce sau acru
130 g margarina topita/unt/ulei
4 pliculete cu zahar vanilat
330 g faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt
230 g zahar

3 linguri cu zahar farin vanilat (pentru decor)

Mod de preparare :

Vom mixa ouale intregi impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul. Lasam mixerul sa-si faca treaba min.10 minute.
Turnam laptele amestecat cu ulei, in fir subtire, peste ouale pufoase, la viteza mica. Adaugam faina incet si continuam sa mixam la viteza mica pana ce o incorporam pe toata.
Tava se tapeteaza cu  hartie de copt.
Turnam compozitia in tava si asezam bucati de capsuni pe toata suprafata ei.
Dam prajitura la cuptor preincalzit la foc mediu pentru 40-45 minute.
Cand este gata, inchidem cuptorul si deschidem usa; lasam prajitura in cuptor sa se obisnuiasca cu temperatura din exterior.
Cand s-a racit o presaram cu zahar farin vanilat.

Pofta buna !






6 comentarii: