joi, 10 decembrie 2015

Gogosi pufoase umplute cu crema de vanilie

 Gogosile pufoase sunt un desert pe placul intregii familii ! Sunt de-a dreptul irezistibile,proaspat coapte !
Sunt apetisante si usor de preparat !




Ingrediente aluat pufos pentru gogosi :

500 g faina de buna calitate (Buza recomand)
1 cana de lapte
40 g zahar
40 g drojdie proaspata (Budafok recomand)
2 linguri de unt topit
3 galbenusuri mici
coaja razuita de lamaie sau portocala
esenta de vanilie

Ingrediente crema de vanilie : 

250 ml. lapte
2 linguri de amidon sau 3 linguri faina
4 linguri de zahar
1 ou
2 linguri unt moale
esenta de vanilie

Mod de preparare aluat :

Pentru inceput vom pregati maiaua din drojdie ,1 lingurita de zahar si 1 lingura de lapte cald ! Frecam putin aceste ingrediente pana se lichefiaza drojdia.O sa aiba consistenta unei paste.O lasam sa creasca langa o sursa de caldura.

In laptele cald vom dizolva zaharul,apoi vom adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie .
Intr-un castron mare vom cerne faina .Peste faina vom pune maiaua si amestecam usor.Punem si galbenusurile. Incepem sa framantam daugand putin cate putin laptele aromat si untul moale .Formam o coca maleabila pe care o mai framantam bine, cam 10 minute.
Punem coca la crescut pentru 1 ora,acoperita,langa caldura.

Intre timp se pregateste crema de vanilie pentru umplutura.
Intr-o craticioara vom freca oul cu zaharul pana de dizolva zaharul .Adaugam laptele caldut si amidonul; amestecam cu telul, sa nu se formeze cocoloase. Punem compozitia pe foc mic si o amestecam pana se ingroasa si da 2-3 clocote.Dam la o parte de pe foc si adaugam esenta de vanilie si untul.Amestecam bine si o lasam sa se raceasca.
Vom umple gogosile cu crema RECE.

Se intinde aluatul pe suprafata de lucru presarat cu faina la o grosime de 2,5 cm..

Vom decupa gogosile cu paharul si le lasam sa mai creasca pe masa, cam 20 de minute.

Se prajesc in baie de ulei incins cam 2-3 minute pana devin aurii,intorcandu-le o singura data.Se lasa sa se scurga pe servetele de hartie.
Cand sunt reci se umplu cu crema de vanilie,dar le putem servi si doar presarate cu zahar farin vanilat,cand sunt fierbinti !

Pofta buna la gogosi pentru pofticiosi ! :)




3 comentarii:

  1. As dori mai multe informatii despre procedura de umplere a gogosilor, daca se poate. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere