Ingrediente :
4 gutui coapte
8 bucati de pui
250 ml supa de puii
200 ml smantana lichida
2 linguri de faina
50 g unt sau 50 ml ulei
5 linguri zahar
patrunjel
Mod de preparare :
Bucatile de pui le calim putin in doua linguri de ulei,apoi le scoatem si le dam deoparte.
Daca vrem sa obtinem supa de pui,fierbem doua bucatele de pui impreuna cu un morcov si o ceapa mica.
Se spala gutuile si se se taie in sferturi .Dupa ce li se scot samburii,se feliaza in felii grosute.
Intr-o cratita incapatoare ,se aseaza fructele impreuna cu 50 g unt ,100 ml supa de pui,putina sare si piper.Punem capacul si lasam sa se inmoaie putin,nu de tot, lasam cam 10 minute.Nu amestecam,vrem sa ramana fructele intregi.
Intr-o craticioara sau tigaie mai mica, punem zaharul si-l caramelizam pe foc mic,apoi stingem cu restul de supa.Lasam pana de topeste zaharul caramelizat.
Cele 2 linguri de faina le desfacem in smantana lichida.
Printre bucatile de gutuie, inmuiate putin,vom adauga puiul calit,pasta de faina cu smantana si sosul de caramel.
Acoperim si mai lasam pe foc mic inca 10 minute,sa se patrunda puiul.
Servim mancarea calda cu paine crocanta si presarata cu patrunjel !
Pofta buna !
E minunata! Asa fac si eu mincarea de gutui, cu carne de pui sau chiar si de porc!!! Si e foarte buna! E sezonul gutuilor acum!
RăspundețiȘtergere