Aceasta prajitura este o bunatate,nu te poti satura dintr-o bucatica,clar !
Este o prajitura sofisticata,nu complicata !
Crema fina de vanilie o puteti folosi si la torturi,este grozava !
Ingrediente blat 22/30 cm :
8 albusuri
200 g zahar
100 g mac
100 g nuca de cocos
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt sau bicarbonat de sodiu
Ingrediente crema :
8 galbenusuri
150 g zahar
250 g unt sau margarina
200 ml lapte
3 linguri cu varf de faina
4 plicuri zahar vanilat
Alte ingrediente :
250 g cirese bine coapte
200 g biscuiti
100 g ciocolata alba si/sau neagra
esenta de rom
Mod de preparare blat :
Cele 8 albusuri le mixam spuma tare impreuna cu zaharul.Reducem viteza la mixer si daugam macul urmat de nuca de cocos.
Faina amestecata cu praful de copt (cernute) o punem trptat in compozitie,amestecand usor cu o paleta.
Turnam amestecul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina,in cuptor preincalzit la foc mediu pentru 25 min.Daca apasam pe suprafata blatului si revine la loc,este gata.
Mod de preparare crema :
Frecati cele 8 galbenusuri cu zaharul si zaharul vanilat.Adaugati cele 3 linguri de faina si amestecati bine.Turnati in compozitie si laptele .Asezam vasul pe foc si amestecam energic cu un tel pana se ingroasa,apoi puneti la racit. Cand s-a racit bine adaugati untul moale si mixati bine .
Crema de vanilie este foarte fina si aromata .
Asamblare :
Intindem crema peste blatul cu mac si nuca de cocos.Deasupra asezati ciresele fara samburi.Punem un strat de biscuiti inmuiati rapid prin lapte amestecat cu putin rom si zahar.
Ca decor,putem glazura cu ciocolata topita sau razuita.
Pofta buna !
sigur este o bunatate dupa cum arata!
RăspundețiȘtergereCoco , este grozava prajitura asta !
ȘtergereMultumesc !
Un desert de nerefuzat!Multumesc.
RăspundețiȘtergereOlivia
Si eu iti multumesc !
ȘtergereTe imbratisez cu drag !
Mmmmm... Ciresele sunt preferatele mele! :)
RăspundețiȘtergereO reteta perfecta pentru acest sezon! Un desert cu adevarat irezistibil :)
Si eu sunt distrusa dupa cirese, pot sa mananc 2 kg pe zi, crede-ma ! :))
ȘtergereNu chiar zi de zi ....desi, ar fi bine !
Multumesc !
Bună Adina!
RăspundețiȘtergereDupă cum arată,cred că este un deliciu de prîjitură..!
O seară frumoasă îți doresc!
Pup cu drag!
Multumesc , Elena !
ȘtergereTe pup !
Tu ma omori putin cate putin cu prajitura asta.
RăspundețiȘtergereTe pup!
:))
ȘtergereTe pup si eu !
Dupa cate imi dau seama e prajitura Tosca, dar cu cirese :-) O idee buna!
RăspundețiȘtergereDa !
RăspundețiȘtergereMultumesc ! :)
nu stiu ce prajitura este Tosca sau nu dar eu am facut o si este buna
RăspundețiȘtergereMultumesc mult ,Manuela !
ȘtergereSunt fericita ca ti-a reusit si a fost pe gustul tau !
Te mai astept pe la mine !
Sunt cu ochi pe blogul tau cind apare ceva nou sigur fac ,am vrut sa intreb ce biscuiti ai folosit ca eu am folosit populari dar cred ca sunt un pic tari
RăspundețiȘtergereManuela,acum am vazut mesajul tau, imi pare rau !
ȘtergereAm folosit biscuiti Petit beure,sunt fragezi, dar oricum si cei populari merg,daca se insiropeaza mai bine !
Te imbratisez cu drag !!!