marți, 23 iunie 2015

Melcisori cu pui si ciuperci

Cu branza,cu carne sau cu fructe, placintele aburinde si gustoase ne fac pofta de fiecare data !
Reteta pe care v-o sugerez este una dintre cele mai apetisante pe care o puteti prepara pentru familia dumneavoastra !





Ingrediente :

400 g foi de placinta
700 g carne de pui ( eu am dezosat 3 pulpe mari)
500 g ciuperci proaspete
1 ceapa
sare,piper,cimbru,salvie si rozmarin

2 oua mari + 1 ou pentru uns
ulei sau unt moale

Carnea de pui va capata un gust mai bun daca o tineti peste noapte intr-un amestec de condimente
(cimbru,rozmmarin si salvie).

Caleste in putin ulei ceapa tocata marunt.Adauga carnea de pui data prin masina de tocat sau taiata in bucati mici la robot.Acoperim si lasam sa se faca. Punem si ciupercile maruntite.Amestecam pe foc mic pana scade zeama.La final asezonam cu sare si piper.
Lasam compozitia sa se raceasca si apoi punem cele 2 oua care vor lega umplutura.


Vom folosi cate doua foi de placinta pentru fiecare melcisor.
Ungem cu unt topit prima foaie,punem peste ea a doua foaie unsa si ea cu unt.Acum le vom plia pe lungime.Punem doua linguri de umplutura pe marginea foilor. Rulam cat sa acoperim umplutura,apoi formam un melc ,ca in imagine.Il ungem cu unt si il punem in tava pe hartie de copt.
Procedam la fel pana la terminarea foilor de placinta si a umpluturii.
Ungem toti melcii cu ou batut si dam la cuptor incins in prealabil la foc mediu pana se rumenesc.

Serviti bunatatea asta de placinta calda sau rece !






Pofta buna !



2 comentarii: