luni, 11 mai 2015

Rulade de porc umplute cu ciuperci si salam

Pentru aceasta saptamana va recomand rulade din pulpa de porc, minunat de gustoase. Umplutura de ciuperci si salam sporeste aroma carnii .





Ingrediente pentru 8 bucati :

8 fripturi de porc ( pulpa)
8 felii de salam sau bacon,prosciutto...
500 g ciuperci
3 fire de ceapa verde
2 linguri de unt
mustar
condimente pentru porc proaspat macinate

Pentru inceput,cu doua ore inainte de a fi gatite, vom bate fripturile de porc cu ciocanul de snitele.Le asezonam cu sare si condimente,le acoperim si le lasam deoparte.
In acest timp, vom pregati ciupercile pe care le taiem in felii subtiri si ceapa verde o vom toca marunt.
Intr-o tigaie -  adaugam untul si o lingura de ulei;cand s-au incins vom adauga ceapa asezonata cu putina sare si piper ;punem si ciupercile pe care le sotam pana se inmoaie si dispare lichidul.
Lasam sa se raceasca bine .
Pe feliile de carne batute si condimentate vom aseza o felie de salam (eu am folosit salam Torpedo) si peste el intindem o lingura din compozitia de ciuperci .Rulam foarte strans cu ajutorul degetelor.Avem grija ca toate ingredientele de umplutura sa ramana in interiorul ruloului.Ungem rulourile de porc cu mustar.



Impachetam fiecare rulou in hartie de copt ( ca o bomboana de pom) sau folie de aluminiu si le asezam intr-o tava.
Dam rulourile la cuptor incins la 180 de grade pentru 50 de minute.Dupa acest timp vom indeparta hartia ( o desfacem deasupra) si le mai lasam inca 10 minute la cuptor,sa se rumeneasca frumos.

Sunt foarte gustoase !!!


Pofta buna !

Un comentariu: