Crema de branza dulce cu vanilie si ciocolata, asezata pe un blat umed de cacao a fost o incantare !
Am impartit-o in felii generoase familiei !
Ingrediente pentru crema de branza:
4 oua
100 g ciocolata neagra
500 g branza de vaci dulce,bine scursa.
1 plic budinca de vanilie
100 g zahar
vanilie (esenta sau zahar vanilat)
Ingrediente pentru blat:
150 g faina
50 ml lapte
2 linguri cacao
75 g zahar
50 g unt
1 ou
1 plic praf de copt
Prima data pregatim crema de branza:
Branza dulce o mixam impreuna cu cele 4 oua,zaharul si vanilia.
Am pus si plicul cu praf de budinca.Am omogenizat.
Punem si ciocolata maruntita .Amestecam usor cu o paleta.
Turnam compozitia in tava rotunda cu diametru de 20 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina.
Urmeaza prepararea blatului umed :
Untul se freaca bine cu zaharul,adaugam laptele si oul.Omogenizam.
In continuare, am amestecat faina cu praful de copt si cacaua.Le-am cernut si le-am adaugat usor peste compozitie.Amestecam cu o paleta.
Dam prajitura la cuptor incins,la foc mic, pentru 50 de minute.
Cand s-a racit o rasturnam pe un platou.Vom avea crema de branza deasupra.
Multumesc Ioana pentru idee !
E super prajitura asta! Bravo!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult !
ȘtergereCand mai prepari una?Vin in vizita.Pup!
RăspundețiȘtergereTe astept cu drag !:)
ȘtergereUn delicu de prajitura! E exact cum imi place mie, cu branza si ciocolata. Te pup
RăspundețiȘtergereMultumesc !
RăspundețiȘtergereTe pup !
Doamne,ce retete !!! Esti geniala,esti nemaipomenita !!! Te iubesc pt. tot ce ne inveti !!!
RăspundețiȘtergereMultumesc din suflet !"
RăspundețiȘtergereVa pup !
Foarte buna prajitura am facut-o de multe ori...COMPLIMENTE
RăspundețiȘtergere