luni, 23 martie 2015

Negresa cu cafea si crema de vanilie

Nu trebuie sa ratati aceasta prajitura decadenta cu gust diafan de cafea proaspat prajita .
Este cu adevarat -vedeta- !



Ingrediente pentru negresa cu cafea:

5 oua
250 g zahar
200 g unt/margarina
3 linguri cacao
3 linguri cafea proaspat macinata
8 linguri faina
3 linguri lapte

Crema :

500 ml lapte
100 g ciocolata alba
1 plic gelatina granule (10 g)
1 plic budinca de vanilie
2 plicuri zahar vanilat
2 linguri zahar

Mod de preparare negresa:

Separam galbenusurile de albusuri.
Intr-o cratita vom pune untul,cacaua,cafeaua macinata,zaharul si laptele.Punem pe foc si amestecam cu telul pana omogenizam ingredientele,dam cateva clocote si inchidem focul. Lasam compozitia sa se raceasca. Adaugam galbenusurile pe rand,mixand dupa fiecare in parte.Urmeaza faina adaugata putin cate putin.Mixam.
Albusurile batute tare le vom adauga peste compozitie.Amestecam usor cu o paleta,trebuie sa ramana pufoasa.
Turnam in tava de marimea 23/30 cm tapetata cu hartie de copt pentru 30 minute la 180 grade.
Lasam sa se raceasca.

Mod de preparare crema:

Hidratam gelatina in 8 linguri de apa rece.

Pregatim budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic. Dam la o parte de pe foc si adaugam ciocolata alba taiata in bucatele.Amestecam bine sa se topeasca.
Punem zaharul si vanilia.
Cand s-a mai racorit crema,punem gelatina hidratata si amestecam bine.
Turnam crema peste negresa cu cafea.

Informatii utile :

Pentru ca negresa se mai strange la copt,este important ca,inainte sa turnam crema peste ea, sa fixam negresa cu hartie de copt de jur imprejur.Astfel crema nu va curge pe margini si va ramane pe prajitura pana se incheaga.Daca folositi forma de copt reglabila ,doar strangem tava in jurul negresei si apoi turnam crema.

Dam prajitura la frigider pentru 2-3 ore si apoi portionam.
Decoram cu ciocolata neagra topita.

Serviti aceasta prajitura cu aroma puternica de cafea proaspat rasnita si crema fina de vanilie,langa o cafeluta fierbinte !

Exceptionala,face senzatie ! :)




Multumesc Mirela pentru reteta !

17 comentarii:

  1. nici nu vreau sa stiu...crezi ca pot numai una sa servesc? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,cu mare drag ,dar o sa-ti tai o bucata mare !:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Negresa in combinatie cu crema de vanilie este grozava! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. O prajitura cu cafea si crema aromata nu refuz niciodata! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Melania
    La prepararea cremei scrie ca trebuie sa hidratam gelatina,dar la ingrediente nu scrie cata gelatina!Poate ne ajuti!?Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. As face crema clasica de vanilie.cred ca merge,nu?merci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum doreste sufletelul tau,asa sa faci !:)
      O sa fie foarte buna !

      Ștergere
  7. Ce facem cu laptele care este trecut ca si ingredient pentru crema?

    RăspundețiȘtergere
  8. Laptele se foloseste pentru budinca! 500 ml pentru 1 plic.

    RăspundețiȘtergere
  9. trebuie neaparat cafea macinata sau se poate pune instanta?

    RăspundețiȘtergere
  10. Folosim cafea proaspat macinata sau cafea de buna calitate, pt. aroma puternic persistenta !
    Spor la treaba !

    RăspundețiȘtergere
  11. Ma bucur ca ai incercat reteta ! Si mie imi place tare mult :)

    RăspundețiȘtergere