duminică, 30 martie 2014

Cheesecake in stil german sau pasca fara aluat

Pe un pliant al unui supermarket am gasit aceasta reteta usoara,un preparat cu adevarat minunat.
Pe internet apare si sub denumirea de pasca fara aluat,dar ea este la origine un cheesecake german.
Preparata pe baza retetei traditionale germane,crema fina de branza cu smantana aromata face din aceasta prajitura un deliciu pentru sarbatorile pascale.




Ingrediente pentru o forma de tort diametrul 26 cm: (eu am avut forma de 28 cm)

1 kg branza dulce de vaci
200 g unt 65% grasime
400 g smantana
7 oua
150 g stafide
250 g zahar
5 plicuri zahar vanilat
1 varf de cutit cu sare
40 g faina
80 g gris de grau
1 praf de copt
1 lamaie



Lamaia se da pe razatoare si se stoarce pentru a obtine zeama.
Stafidele se lasa la inmuiat in putin suc de lamaie.
Untul si sarea se amesteca pana ce formeaza o pasta cremoasa.
Se separa galbenusurile de albusuri.
Intr-un castron mare, se pune branza amestecata cu stafidele si cu zeama de lamaie.O amestecam cu untul moale si smantana.
Galbenusurile se freaca cu zaharul si vaniliile si le adaugam la amestec sa se uniformizeaze.
Faina, grisul si praful de copt se amesteca si se inglobeaza peste branza.
Albusurile se bat pana cand se intaresc si se incorporeaza in restul preparatului amestecand usor cu o paleta. Presaram coaja de lamaie.

Aluatul astfel format se pune pe hartie de copt intr-o tava rotunda, unsa. Se lasa apoi la copt in cuptorul preincalzit la cca. 175 °C, timp de cca. 60 minute.

A mea s-a cam bronzat ,dar puteti s-o acoperiti cu folie de aluminiu in ultimele 15 minute, pentru ca partea de deasupra sa nu se arda.

Prajitura se mai ţine in cuptorul oprit inca 10 minute, apoi se scoate si se lasa la racit.

Inainte de a servi,lasati pasca sa se raceasca putin in forma,apoi presarati zahar pudra si transferati-o pe un platou festiv.

Este o bunatate de prajitura,la mine nu a rezistat prea mult!:))




Pofta buna !

11 comentarii:

  1. Deliciu e prajitura asta. Noi o adoram.
    Sa ai o seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata grozav de bine! Daca si la gust e la fel....... wow! :))
    pupici pentru "pastry chef" :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Este delicata , buna , aromata , pacat ca eu am copt-o-n tavile de cozonac si nu stiu din ce cauza s-a lasat fff tare :( ; data viitoare cred ca-i voi pune mai multa faina sau gris , ce zici Adina ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da , poti sa-i adaugi o lingura de faina in plus ,nu va fi problema,chiar si gris.
      Ma mir ca ti s-a lasat .
      O fi fost branzica ta mai zemoasa ?
      Eu nu m-am gandit sa o coc in formele de cozonac.
      Ieri,de Florii,am facut-o din nou si mi-a iesit la fel de buna.Am folosit branza dulce foarte bine scursa,la galetusa,de la Lidl.Costa 14 lei - 1 kg.
      Te pup.

      Ștergere
  4. Hristos a inviat! Acum dupa ce am facut-o si mancat-o am recitit introducerea si dupa textura tu ai pus branza de vaci amestecata cu smantana (???) . Daca nu ai precizat asa in ingrediente, eu am copiat reteta si facut doar cu branza de vaci dulce de la piata de la sibieni. Tu ori ai folosit branza cu smantana, ori branza foarte fina fara bulgarasi gen aceea impachetata la 250g. Nu stiu cum sa recomand pe blog, cu sau fara smantana? Multumesc pt raspuns, Adina. Multumesc pt. reteta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Didi,imi pare rau ca ti-am raspuns tarziu.Acum am reusit sa-mi fac timp .
      Am folosit branza fina la galetusa. Am gasit la Lidl.
      Te pup !

      Ștergere
  5. Deveniti proprietar in cel mai mare site de socializare(in devenire).Pe langa alte avantaje(care le gasiti in pagina personala dupa inregistrare),primesti gratuit actiuni prin inregistrare si simpla vizualizare a site-lui Actiunile se pot vinde sau iti asigura un venit lunar pe viata .Inregistrare gratuita aici : https://www.globallshare.com/ro/2834451.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna!Ce dimensiune are tava de copt? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere