joi, 3 aprilie 2014

Coaste de miel cu ierburi aromate si rosii

O delicioasa mancarica din coaste de miel si ierburi aromatice .





Ingrediente:

coaste de miel sau cotlet
300 g rosii in bulion, taiate
rozmarin uscat
busuioc uscat
cimbru
ulei de masline
1 lingura cu otet balsamic
4 catei de usturoi
1 ceapa tocata marunt
2 morcovi taiati in cubulete mici
500 ml supa de legume sau apa

Mod de preparare :

Taiem coastele in doua si le frecam cu amestecul de ierburi legat cu putin ulei de masline, lingura de otet balsamic si putina sare. Le lasam deoparte vre-o doua ore.
Incingem o tigaie mare si adanca si frigem coastele pana prind crusta,cam 5 minute,in putin ulei de masline.
Le scoatem pe un platou.
In aceiasi tigaie,peste resturile de la coaste, incingem 50 ml ulei si calim ceapa 2-3 minute,apoi adaugam cubuletele de morcovi.Amestecam,presaram putina sare si piper proaspat macinat.Adaugam coastele de miel, supa de legume calda si acoperin cu un capac.Lasam sa fiarba la foc mic 25-30 de minute,pana se inmoaie.Acum ,punem rosiile si usturoiul zdrobit,dam focul mai mare si mai lasam 5 minute.
Presaram verdeturi proaspete si servim.

Pofta buna !




2 comentarii:

  1. trebuie sa o incerc! imi plac toate ierburile puse de tine ;), ca sa nu mai spun de miel :)

    RăspundețiȘtergere