marți, 22 octombrie 2013

Spaghete Carbonara

Cele mai bune Spaghete Carbonara le-am mancat intr-un restaurant din Brasov,au fost delicioase.
Am reusit sa ating acest gust :) si la mine acasa.



Spaghetele se fierb al dente.
Kaizerul (300 g) taiat cu dichis se trege la tigaie in putin ulei de masline.Cand da sa se rumeneasca,fierbinteala se stinge cu smantana dulce ( 400 ml) si se mentine pe foc pana da un clocot scurt.Se trage de pe foc si se amesteca cu doua galbenusuri de ou crud de la gaini tratate frumos.:)
Un praf de sare si un strop de piper dau accentele sosului care se pune din nou la foc,de data asta,cu pastele (scurse) alaturi. Doar pentru putin timp,apoi se rade parmezan,din belsug,ca o ploaie binecuvantata peste amestecul ce se numeste,de acum,Spaghete Carbonara.
O frunzulita de busuioc marcheaza momentul final.

De-abia astept sa le refac !:)

Pofta buna!




7 comentarii:

  1. Taaaare frumos ai mai descris prepararea incat m-ai convins sa testez reteta , chiar daca pastele mie/noua ne plac doar dulci ... bv , bv

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte bine arata, iar prezentarea e de nota 10+

    RăspundețiȘtergere
  3. Spaghetele astea sunt printre preferatele mele. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. e bine daca ai putut face asta, nu mereu ne iese acelasi gust cu cel pe care l-am incercat in alta parte, imi place cum a iesit farfuria si arata apetisant reteta, merita incercata ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Adina,
    Eu sunt din Brasov si sunt curioasa unde anume ai mancat aici cele mai bune paste? ca de multe ori fie nu avem timp fie chef sa le facem :)
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere