vineri, 25 octombrie 2013

Pui manastiresc

Aveam prin frigider niste bucati de pui si ma gandeam cum sa-l mai reinventez.Atunci m-am apucat de rasfoit cartile de bucate prin care am gasit o reteta minunata.
Incep prin a cita pe remarcabilul Radu Anton Roman,caruia ii apartine aceasta minunatie de gusturi,care spune:"Puiul acesta nu prea e pentru calugari,pare mai degraba o gateala festiva,pentru oaspeti.O mancare bogata,gustoasa,cu ingrediente una si una-de sa te lingi pe degete!"



1 kg carne de pui
500 g ciuperci 
400 ml smanatana
1 ceapa
5 catei de usturoi zdrobiti
400 g bacon (sau orice fel de afumatura)
1 ou
300 ml supa (pui sau legume)
200 ml vin alb dulceag
2-3 linguri unt
piper,boia,cimbru si patrunjel


Bucatile de pui se asezoneaza cu sare,piper,cimbru,boia si se pun la rumenit in putin unt.
Cand s-a aramit friptura se stinge cu 200 ml de supa fierbinte,se trece intr-o tava si se da la cuptor la foc mic,pentru 15 minute,sa se patrunda.
Afumatura se taie in bucati si se pune intr-o tigaie impreuna cu ceapa tocata si o lingura de unt.
Ciupercile se amesteca cu afumatura ceapa si usturoi .Se lasa sa sfaraie putin si se sting cu vin si restul de supa.Acum apare ideea parfumata a unui sos.
Friptura din cuptor este de acum frageda asa ca se poate ineca in sos,iar deasupra turnam 200 ml smantana dulce.
Se mai lasa tava la cuptor inca 15 minute apoi se drege mancarea cu oul batut amestecat cu sare,piper,cimbru,patrunjel tocat si restul de smantana dulce.

De-acum mancarea e gata !
Serviti fierbinte aceasta bunatate sofisticata cu paine sau mamaliga !

Pofta mare !

Weekend insorit !


10 comentarii:

  1. Am sa incerc musai si eu pentru Diana!Arata foarte bine!
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. ......si mi sa facut instantaneu foame! :)))))
    Gustoasa trebuie sa mai fie!
    pup Adina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Aoleu cat de bine arata!!!!! Trebuie Probata!

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte gustoasa reteta...am incercat acum ceva timp, merita!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred că este foarte gustos! Dacă aşa se mănâncă la mănăstire ........

    RăspundețiȘtergere
  6. Portia din prima poza e pentru mine, da ?! Arata de milioane si chiar daca ma cert destul de des cu cintarul meu, nu as rezista in fata unei portii micute, micute...

    RăspundețiȘtergere
  7. am auzit de aceasta reteta
    m-ai convins ca trebuie incercata!

    RăspundețiȘtergere
  8. Chiar imi place! Am facut si eu mai demult, trebuie repetat ca mi-ai facut pofta. :)

    RăspundețiȘtergere