vineri, 11 octombrie 2013

Negresa tavalita prin sos de ciocolata

Aceasta negresa tavalita prin sos de ciocolata o veti adora !:)




Ingrediente:

5 oua
250 g zahar
250 g faina
150 ml lapte
250 g unt sau margarina
4 linguri cacao
1 plic praf de copt
3 plicuri zahar vanilat
esenta de rom (dupa gust)

Pentru sosul de ciocolata :


1 ciocolata cu lapte/neagra
150 ml lapte
250 g margarina
200 g zahar
esenta de rom
nuca de cocos rasa

Mod de preparare:

Intr-o craticioara,pe foc mic,se topeste margarina cu zaharul.Se adauga cacaoa si laptele.Se lasa pe foc sa dea doar cateva clocote,pana se topeste tot zaharul.
Din acest sos oprim 18 linguri .Dam deoparte.

Restul de sos se amesteca ,cu mixerul la viteza mica,cu albusurile batute tare,ca la bezea.Se adauga apoi galbenusurile,faina in ploaie,vanilia,esenta de rom si praful de copt stins in putin otet.Este bine ca in momentul in care adaugam faina sa dam la o parte mixerul si sa folosim o paleta cu care sa amestecam prin rasturnare,usor.
Se toarna intreaga compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor cca.40 de minute la foc mediu.
Tava are latimea de 24 cm si lungimea de 32 cm.
Dupa ce s-a racit putin prajiturica se taie in cuburi si o tavalim in sosul de ciocolata si apoi prin cocos.

Sosul de ciocolata:

Intr-o craticioara,pe foc mic,se topeste margarina cu zaharul.Se adauga cacaoa,laptele si ciocolata rasa .Se lasa pe foc sa dea doar cateva clocote.
Peste acest sos adaugam si cele 18 linguri ramase de la prajitura.Adaugam esenta de rom si lasam sa se racoreasca .
Fiecare cub de negresa il trecem prin sosul ciocolatos si apoi prin nuca de cocos rasa.




Pofta buna !

Weekend placut !

8 comentarii:

  1. Delicioasa. Faceam des, cind eram la mama acasa. Sustrag vreo doua cuburele de la tine, ca virtual sigur nu ma ingras, nu ?* Te-am pupicit *

    RăspundețiȘtergere
  2. O prajitura ce imi place foarte mult. Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. buna! voiam sa va anunt ca blogul meu se numeste acum Retetele mele dragi!, iar noua lui adresa este aceasta: http://retetelemeledragi.blogspot.ro! daca ma aflam deja in blogrollurile voastre, va rog din suflet sa operati schimbarea casutei mele, in asa fel incat aceasta sa poata fi gasita si de acum inainte! mii de multumiri!

    RăspundețiȘtergere
  4. simplu si bun, un pls dat acestei prajituri simple...imi place!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. si cu cele 18 linguri de compozitie puse deoparte ce s-a intamplat?

    RăspundețiȘtergere