joi, 11 aprilie 2013

Rulouri de pui cu piure de cartofi dulci

Din ce in ce mai multa lume descopera gustul deosebit,usor dulceag,textura cremoasa a cartofilor dulci,dar si aportul lor la sanatatea noastra.
Acesta are mai multe beneficii nutritive decat cartoful normal:ofera cu 50% mai multe fibre,nivel ridicat de betacaroten,contine cantitati semnificative de vitamine si minerale.
Cartofii dulci sunt originari din America de sud si fata de rudele sale care cresc sub pamant acesta creste pe tulpina.
Cartofii dulci pot fi copti intregi,prajiti sau preparati sub forma de piure ca in reteta urmatoare.




Ingrediente pentru rulourile de pui:

8 felii subtiri  de piept de pui
8 felii de sunca presata
8 felii de cascaval de vaca,tip Penteleu
3 oua
pesmet
faina
sare,piper
patrunjel uscat

Ingrediente pentru piure de cartofi dulci:

1 kg de cartofi dulci
100 ml lapte
60 g unt si,optional,cateva nuci de unt in plus
sare de mare
piper negru proaspat macinat
o lingura mustar Dijon (optional)


Mod de preparare piure de cartofi dulci:

Curata cartofii si taie-i bucati mari,egale.Pune-i intr-o cratita mare cu apa rece,cat sa-i acopere,cu un praf bun de sare,si da-i la fiert,la foc mic 15-20 de minute,pana se simt moi cand sunt intepati cu cutitul.
Paseaza cartofii prin sita sau cu un pasator special.Ca sa obti un piure si mai fin,paseaza cartofii prin sita cu o spatula.
Intre timp,incalzeste laptele intr-o craticioara.
Amesteca pireul de cartofi intr-o tigaie fara grasime,pe foc foarte mic,ca sa-i usuci putin,apoi ia-l de pe foc si bate-l cu unt,cu o lingura de lemn.Asezoneza cu sare si piper,dupa gust.
Cand laptele incepe sa fiarba,torna-l peste cartofi si bate bine.
Pentru un piure gustos,catifelat,amesteca in el cateva nuci de unt si o lingura de mustar Dijon.

Acesta este cel mai bun piure pe care l-am mancat vreodata!:)

Mod de preparare ruloul de pui:

Bate feliile de carne(acoperite de folie alimentara ca sa nu sara resturi) cu ciocanul,apoi freaca-le cu sare si piper.
Pune pe fiecare felie de carne cate una de sunca si una de cacaval,ruleaza si fixeaza cu o scobitoare.
Bate ouale cu un praf de sare,piper si patrunjel uscat.
Da rulourile prin ou,faina,apoi prin pesmet.
Prajeste-le in baie de ulei incins,cate doua minute pe fiecare parte.Scoate-le pe hartie absorbanta.

Serviti rulourile de pui cu piure delicios de cartofi dulci.

Pofta buna!







7 comentarii:

  1. Foarte bune rulourile si cartofii dulci!

    RăspundețiȘtergere

  2. Hi I'm Ana from Fooduel.com. It is a site in which users vote recipes.
    from 1 to 10.

    There is a ranking of the best recipes and a profile with your voted recipes. Each recipe has a link to the blog which belongs the recipe. This way you will get traffic to your blog.

    It's easy, fast and fun.

    I invite you to enter, add your blog and upload a recipe with a nice photo for user of the world look your recipes.

    You are able to see your stats:

    -Number of visits to your blog from Fooduel.com.
    -Number of votes received every day.
    -Number of votes received by each category.
    -Number of votes for each grade (1-10).
    -Number of votes for each recipe.

    Look this example of one profile stats: http://fooduel.com/stats1.png.

    About Fooduel.com
    http://fooduel.com/about.php

    We would love that you participate with some recipe.

    Regards

    http://www.Fooduel.com/

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumoasa prezentarea, bravo!

    RăspundețiȘtergere