vineri, 18 ianuarie 2013

Pui cu vin

Daca sunteti in cautare de inspiratie pentru masa din acest weekend, va propun o mancarica tocmai buna pentru familia dumneavoastra. 


Ingrediente:

8 ciocanele de pui
500 g ciuperci pleurotus sau champignon (eu am folosit pleurotus)
250 g bacon
250 ml vin rosu
patrunjel
sare,piper,cimbru si boia iute

Copanele de pui se spala bine,se scurg si apoi se trec prin 3-4 linguri de faina amestecata cu sare.Se prajesc in putin ulei pana capata o crusta crocanta.
Intr-o cratita, calim ciupercile, spalate si taiate felii, in bacon taiat cuburi.Le"invartim" prin vas pana cand ciupercile isi lasa apa si apoi le lasam sa se inmoaie putin la capac.
Adaugam copanele,condimentele si o cana de apa fiarta.Lasam sa se inabuse10 minute dupa care adaugam vinul si presaram patrunjelul.

Dam la cuptor pentru 25-30 de minute la foc mediu.

Pentru un plus de savoare servim puiul alaturi de masline verzi.

Un preparat bogat in texturi si arome.

Delicios.

Pofta buna!


17 comentarii:

  1. Imi place foarte mult cum arata mancarea asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu vin, masline si ciupercute... toate sint pe gustul meu, inclusiv puiul... Pupici si week-end placut !

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am luat vinul..... îti las tie puiul! Hâc!!!!
    pupilici! Hâc!!!!
    :))))))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumos arata, as veni si eu la masa ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Trebuie sa fie grozav puiul tau imbatat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Are un gust foarte bun de la vin si bacon.Super!

    RăspundețiȘtergere