Craciunul este sarbatoarea mea preferata .Decoratiunile,colindele,sarbatoarea Nasterii Domnului imi dau o stare de liniste nemaiintalnita in alta perioada a anului.
Am pregatit un tort cu mascarpone si ness care poate fi servit alaturi de familie sau prieteni ,o bunatate,vi-l recomand!
Vin sarbatorile,vin !:)
Reteta pescuita din revista Good Food !
Ingrediente blat:
250 g unt,moale
250 g zahar brun
300 g faina
1 plic praf de copt
4 oua batute usor
50 g nuci macinate
200 ml ness,racit
Pentru crema:
500 g mascarpone
2 linguri zahar brun
2 linguri ness(lichid)
cacao pentru decor
Mod de preparare blat:
Incalzim cuptorul la 180 de grade.
Se unge cu unt o forma de tort cu diametrul de 26 cm.
Cu mixerul amestecam untul cu zaharul pana devin crema;adaugam faina cernuta,ouale si praful de copt.Rezulta o compozitie moale si galbuie.Se adauga si nucile plus jumatate din cafea,amestecand incontinuu sa se omogenizeze.Turnam aluatul in forma si dam la cuptor pentru 30 de minute pana cand este rumen si crescut.
Se lasa blatul in forma inca 5 minute inainte de a fi scos din forma.
Cafeaua ramasa se indulceste cu 2-3 linguri de zahar si se stropeste blatul,taiat in doua felii, cu 4-5 linguri de cafea.
Oprim 2 linguri de cafea pentru crema!
Eu am taiat blatul in cerculete mai mici si am facut pentru musafirii mei, mini tortulete !:)
Crema:
Se pun intr-un bol mascarpone,zaharul brun si cele doua linguri de cafea indulcita(foto jos).Se mixeaza bine.
Cu 3/4 din aceasta crema fina se unge blatul si se acopera cu cealalta felie de tort.Acoperim cu crema ramasa si pudram cu cacao.
Este un tort exceptional de gustos.Crema fina de mascarpone si ness,il desavarseste!
Pofta buna!
Sarbatori fericite!
Super gustos,ce fel de forma ai folosit vreau sa il fac arata tare bine.. are ce imi place cel mai mult nuca si cafea, sa sti ca am facut si praji cu miere si nuca un deliciu,o seara buna.
RăspundețiȘtergereBlatul a fost turnat in tava normala,rotunda, cu fund detasabil,cu diametrul de 26 cm.
ȘtergereDupa ce l-am copt,am decupat din el cerculete mai mici cu ajutorul unui inel de inox.
Poti sa lasi tortul asa cum este si sa-l faci ca un tort obisnuit!
Te pup si iti doresc spor la treaba!
Multumesc,asa o sa fac pupicei.
RăspundețiȘtergereWow cat de bine arata!!!
RăspundețiȘtergereFoarte bun.... :)))
RăspundețiȘtergeretare-mi plac chestiile cu mascarpone !
RăspundețiȘtergereBun de tot!Pup!
RăspundețiȘtergerePraf de copt cat trebuie nu spui nimic acum il fac?
RăspundețiȘtergereLa modul de preparare am spus ca se adauga praful de copt dar la ingrediente am omis sa-l trec,imi pare rau!
ȘtergereSa nu eziti sa-l prepari pentru ca o sa-ti placa maxim!
Spor la treaba !:)
Grozav de aromate tortuletele! AI pastrat si pentru mine unul? :)
RăspundețiȘtergereMascarpone, nuci si ness...o combinatie grozava! multumesc Adina pentru reteta!
RăspundețiȘtergereMascarpone, nuci si ness...o combinatie grozava! multumesc Adina pentru reteta!
RăspundețiȘtergereImi plac torturile cu cafea! Foarte bun, Adina!
RăspundețiȘtergereCe aromat e, mi se pare si simplu de pregãtit:)
RăspundețiȘtergereMinunat tortul! Imi place ideea cu tortuletele mai mici, sunt ca niste prajituri pentru fiecare, e mult mai interesant asa! :)
RăspundețiȘtergerePentru mine te rog sa pregatesti trei mini tortulete, da ?! Nu am voie nici macar sa ma uit la asemenea bunatati, dar tot as minca macar o bucatica mica... Pupici !
RăspundețiȘtergereDaca are cafea e clar si pe gustul meu!
RăspundețiȘtergereVa multumesc din suflet!:)
RăspundețiȘtergereAdina ,nu am cuvinte o ,bunatate eu am papat mai putin,silueta bato vina,a fost placul copiilor mei o bunatate,multumesc inca o data Gabriela
RăspundețiȘtergereSunt atat de fericita ca tortul meu a fost si pe placul familiei tale!:)
ȘtergereSilueta....stiu eu,ai dreptate:) dar dupa sarbatori,sport si cantarul langa noi!:))))
Te pup!
Sarbatori fericite!