marți, 18 decembrie 2012

Ceafa la cuptor cu prune uscate

In dimineata de Craciun,casa se umple de aroma celor mai bune fripturi iar familia reunita pretuieste bucatele pregatite de doamna casei.
Sa incercam sa intelegem ca aceasta sarbatoare nu este o perioada sau un sezon ci o stare de spirit ; ne invata sa pretuim pacea,bunavointa si sa oferim,din plin,compasiune.






Ingrediente :

2 kg ceafa de porc fara os,intreaga
300 g prune afumate
2 mere
200 ml vin alb
50 ml ulei de masline
50 g unt
condiment pentru porc
sare si piper



Mod de preparare:

Merele se curata si se taie cubulete.
Prunele uscate se scot de pe samburi si se taie in doua.
In bucata de ceafa, spalata si uscata,cu ajutorul unui cutit, realizam mici buzunare care se vor umple cu un amestec de mere si prune afumate(jumatate din cantitate).
Condimentam ,iar cu ajutorul unei sfori alimentare legam bucata de ceafa(eu nu am gasit si am folosit ata de papiota).



 Carnea pregatita se caleste in tigaie pe toate partile in unt si putin ulei de masline,dupa care deglasam cu vin alb.Carnea si sosul rezultat le introducem in cuptor intr-o tava, timp de o ora la 170 grade.
Dupa 30 de minute adaugam si restul de prune uscate si mere.
Ceafa de porc impanata se serveste portionata  impreuna cu sos si fructe din tava.

O friptura exceptionala !:)

Pofta buna !




Sarbatori fericite !


12 comentarii:

  1. ce fain arata , cred ca este super...zise gurmanda din mine :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ideală pentru sărbători! Crăciun fericit, Adina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru reteta, arata excelent si desigur gustul este pe masura. Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna idee pentru masa de Craciun!
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata!! Imi place combinatia asta!

    RăspundețiȘtergere
  6. O lalaaa ce bunatate!!!!! Ascunde si pentru mine o mica portie :) Hugs

    RăspundețiȘtergere
  7. O bunatate de friptura ai facut, Adina! Interesanta combinatia cu mere si prune uscate!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am facut orez cu prune uscate:) Mi-au mai ramas cateva si cred ca o sa incerc si combinatia cu carne. Trebuie sa fie delicioasa! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc !
    Va pup!
    Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere