miercuri, 14 noiembrie 2012

Sprot pane cu parmezan

Am pregatit acest pestisor intr-o maniera foarte apetisanta.



Ingrediente:

800 g sprot
100 g parmezan ras fin
150 g faina
150 g pesmet
3 oua
1 lingurita boia de ardei
1 lamaie
sare si piper
ulei 

Curatati pestele,spalati-l,scurgeti-l bine de apa si presarati-l cu sare si piper.
Treceti pestii prin faina,apoi prin ouale batute si la final prin pesmetul amestecat cu parmezan si boia de ardei iute sau dulce,depinde de gusturi.
Incingeti intr-o tigaie mare muuult ulei de floarea soarelui si puneti pestii astfel la prajit.Prajiti-i la foc potrivit spre mare pana cand se rumenesc frumos pe toate partile si devin usor crocanti.
Scoateti-i pe servetele absorbante,apoi dupa ce s-au scurs de ulei puneti-i pe un platou,pe salata verde si serviti-i calzi,stropiti cu zeama de lamaie.

Deliciosi!:)

Pofta mare!

8 comentarii:

  1. merge :) iubesc pestele sub orice forma !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cate-o data cate-o gura de peste merge, dar nu îmi place pestele!
    pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie imi place pestele si chiar nu as refuza o portie de sprot cu glazura crocanta de pesmet si parmezan! PUP!

    RăspundețiȘtergere
  4. Astia sint de rontait la ceas de seara, in fata televizorului... Hmmm, ce as minca si eu o portioara... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  5. Vreauuu la Mare...la soare si Sprot de la Adina :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu siguranta deliciosi!! Data viitoare vin la masa ;) Pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Faina reteta. Nu am incercat niciodata pana acum sa asociez pestele cu branza, dar e minunat.

    RăspundețiȘtergere