vineri, 9 noiembrie 2012

Foietaj cu mar,nuca si miere

Pentru acest weekend o sa pregatiti acest desert usor si cu adevarat delicios;doar contine miere,nu!:)




Ingrediente:

1 foaie mare de foietaj
3 mere
zahar si scortisoara
miere
nuca macinata

Impartim foaia de foietaj in dreptunghiuri egale.
Merele curatate de cotor le taiem in cubulete mici si presaram peste ele zahar si scortisoara.
Peste jumatate din dreptunghiurile de foaie asezam parti din merele aromate.Cu degetul inmuiat in apa facem o rama ca sa putem sa lipim o alta foaie,deasupra. Dupa ce lipim foaie deasupra,strangem usor marginile cu o furculita sau degetele.
Crestam pernuta umpluta in 3 locuri si dam la cuptor incins pana capata o culoare aurie.


Imediat cum le scoatem din cuptor,turnam miere si presaram nuca .

Sunt delicioase ,toate ingredientele se imbina,este o armonie a gustului.

Serviti si alaturi de inghetata cu vanilie.

Pofta buna!

Weekend reusit alaturi de familie!



17 comentarii:

  1. Iar sunt prima! Acum chiar ca iau toata tava si nu va las nimic! Am dreptul, ieri a fost ziua mea asa ca mai împart cu "arhanghelii"i astzi! :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Farfuria cu bilutele de inghetata e a mea, daca tava a fost luata, eu ma simt servita ca o regina, cu inghetata... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  3. Hei,portia mea unde-i?Ador si merele si inghetata!
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce portie,gata s-a dus ,mai am doar inghetata!Merge?:)
      Cam racoare,nu?

      Ștergere
  4. Pentru mine niciodata nu-i destul de racoare pentru inghetata,pot fi si -35grade!
    Asa ca merge si numai inghetata!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte buna ideea cu inghetata! Merge si pe racoare, de ce nu?

    RăspundețiȘtergere
  6. Un desert cu mere este clar pe gustul meu!

    RăspundețiȘtergere