miercuri, 1 august 2012

Mousse de banane cu unde de caramel

Un desert mai fin,mai pufos si mai aromat ca cel din randurile urmatoare,pe care vi-l voi prezenta,rar gasiti !



Ingrediente:

100 g zahar brun
50 g unt
550 ml. de smantana grasa,rece (Dorna)
4 banane mari coapte,racite in congelator timp de 2 ore,si inca o banana pentru decor
zeama de la o lamaie
ciocolata neagra,pentru razuit

Mod de preparare:

Pune zaharul brun,untul si 150 ml din smantana  intr-o cratita,la foc mediu,si amesteca mereu pana ce zaharul se dizolva si untul se topeste.
Lasa compozitia sa clocoteasca un minut sau doua,amestecand mereu,apoi ia cratita de pe foc si lasa sosul sa se raceasca.
Caramelul rezultat este deliciu!:)


Toarna restul de smantana intr-un blender cu zeama de lamaie si bananele .Amesteca pana ce compozitia se omogenizeaza,se ingroasa si devine cremoasa.
Toarna putin sos de jur imprejurul a 3 castronele,farfurii de sticla si ,pentru efect,manjeste-l putin putin din loc in loc.Imparte mousse-ul de banane pe farfurii si toarna deasupra mult caramel. Foloseste o lingurita ca sa dai o forma valurita caramelului in mousse si lasa la rece pana servesti.
Chiar inainte de a servi,curata si taie banaan pastrata.Pune bucati de banana peste mousse si rade deasupra putina ciocolata neagra.


Pofta buna !



10 comentarii:

  1. O portie, doua portii ca sa fiu mai sigura, le sustrag eu, da ?! Caramel care se unduieste... yamiii...

    RăspundețiȘtergere
  2. mmmmm..ce bun! si arata si extraordinar!

    RăspundețiȘtergere
  3. vai cum arata si bananele sunt fructele mele preferate!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelent arata, caramelul ala in valuri...si ciocolata de deasupra cred ca sunt o completare perfecta pentru mousse-ul asta ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici nu se pune problema sa nu poftesc, combinataia prezentata de tine arata mai mult decat excelent, plus ca bananele si cramelul sunt unele dintre ingredientele mele preferate intr-un desert, sper doar sa-mi fac timp si sa-ti incerc reteta, caci ar fi pacat sa raman doar cu pofta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc pentru vizita si aprecieri !:)
    Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  7. compozitia nu se ingroasa, ba din contra e prea subtire nicidecum cremoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca folosesti smantana grasa si banane congelate o sa-ti iasa desertul perfect!:)
      Am refacut acest mousse de cateva ori si este atat de simplu...

      Ștergere
  8. BANANELE congelate sunt secretul acestui desert< dupa parerea mea> il incerc si eu si revin>

    RăspundețiȘtergere