luni, 27 august 2012

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

De fiecatre data cand postez o reteta gatita cu atata dragoste si pasiune, imi dau seama ca gastronomia este o poveste...A scrie despre bucate e o provocare.A le gati este o arta.Iar pentru a sti sa gusti din ele este nevoie de talent .
Fiecare bucatar adauga in bucatele sale acele ingrediente fermecate cu care stie sa atraga oaspetii si  familia la masa. Bunica mea spunea ca sufletul omului se descopera cel mai bine atunci cand ospatezi cu el si cand Ii vezi zambetul.:)
Azi am preparat macrou,un peste foarte sanatos mai ales prin prisma acizilor grasi omega 3 pe care Ii contine; este extrem de raspandit si nu foarte scump .




Ingrediente:

2 kg de macrou
500 ml suc de rosii
2 ardei kapia rosii
1 capatana de usturoi
3 linguri de ulei de masline
sare si piper
patrunjel
lamaie

Mod de preparare:

Pestele se curata foarte bine de intestine si resturi .Indepartam capatanile pe care le dam la pisicute.:)
Se spala in exterior cat si in interior cu apa rece.
Pestele uscat se sareaza,se pipereaza si se pune la prajit in ulei incins.
Scoatem macroul, prajit pe ambele parti ,pe servetele de hartie sa absoarba surplusul de ulei.


Ungem cu putin ulei de masline o tava si asezam pestii in ea.
Turnam peste ei sosul format din suc de rosii,sare,piper,o ceasca de apa,ardei kapia taiat foarte mic,usturoil curatat si  zdrobit + 2 linguri de ulei de masline.
Dam tava la cuptor incins pentru 20-25 de minute,la foc mediu.


Presaram verdeata si servim cu felii de lamaie.

Pofta buna la acest preparat usor si delicios.:)



11 comentarii:

  1. Este pestele meu preferat.Imi place mult ce ai gatit.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bunatate de mancare! Imi place pestele la cuptor, e mult mai sanatos ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai de mine, ce bine arata!!! Vreau si eu sa ospatez cu tine, cum zicea bunica ta! As zambi mereu!:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicios pestele! Arata fff bine!! Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place mult pestele, iar macroul este preferatul meu, mai ales cu sos de lamaie, am sa incerc si varianta ta!

    RăspundețiȘtergere