sâmbătă, 14 iulie 2012

Clatite cu ciocolata si crema Chantilly

Sunt super incantata !:)
Va propun o reteta de clatite pline de savoare din bucataria frantuzeasca a la Gordon Ramsay.




 Ingrediente pentru 10 clatite in tigaia cu diametrul de 25 cm:

100 g. faina alba
25 g.cacao
300 ml. lapte
o lingura de zahar tos
doua oua medii batute usor
o lingura cu unt topit
o lingurita cu esenta de vanilie
1/4 lingurita cu sare de mare fina


Topping de ciocolata :

100g ciocolata neagra de calitate( 70% cacao)
15 g. unt nesarat
1 si 1/2 linguri de miere
70 ml. de lapte

Crema Chantilly:

250 ml. de smantana foarte grasa3 linguri cu zahar pudra vanilat
1 plic vanilie bourbon


Pentru ornat:

fulgi de migdale
coaja de portocala glasata

Mod de preparare clatite:

Cerneti intr-un bol faina, pudra de cacao si sarea si adaugati zaharul.Faceti o gaura in centru si puneti ouale batute,untul topit,laptele si esenta de vanilie.Amestecati pentru a omogeniza ingredientele si a forma o compozitie moale,dar nu mai mult decat este necesar.Lasati compozitia la temperatura camerei cel putin 30 de minute.
Pentru a praji clatitele,puneti  tigaia pe foc si adaugati o bucatica de unt.Cand acesta s-a topit,inclinati tigaia astfel incat sa imbracati baza cu unt.Adaugati un polonic de compozitie,avand grija sa acoperiti fundul tigaii cu un strat subtire.Lasati pe foc un minut si jumatate,pana cand clatita se rumeneste bine pe dedesubt.
Intoarceti-o pentru a o praji si pe partea cealalta.

Mod de preparare topping de ciocolata :

Rupeti tableta de ciocolata in bucati mici si puneti-o intr-un bol termorezistent la bain-marie,apoi topiti-o. Adaugati untul si mierea si amestecam bine.Luati bolul de pe foc si turnati treptat laptele,amestecand continuu,pana cand obtineti un sirop cremos.

Mod de preparare crema Chantilly :

Bateti smantana grasa,buna pentru frisca, intr-un bol,impreuna cu zaharul pudra si vanilia bourbon pana obtineti o crema grosuta, legata.Acoperiti si lasati la rece.

Preparat final:

Ungeti cu un strat de crema Chantilly cate o jumatate de clatita si presarati fulgi de migdala prajiti .Impaturiti cealalta jumatate de clatita simpla peste umplutura,pentru a inchide,apoi impaturiti din nou astfel incat clatita sa fie impaturita in 4 .Deasupra ornam cu topping de ciocolata si presaram migdale si coaja de portocala glasata.
Eu am folosit coaja de portocala din dulceata; o gasiti AICI .

Sunt niste clatite sofisticate si foarte consistente !

Pofta buna !




18 comentarii:

  1. Ce bine arata si sunt sigura ca sunt delicioase!
    Spor la gatit in noua tigaie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper ca ai aranjat si cu barza si cu lada frigorifica....
    Sa le mananci cu ochii, asa sunt de bune.

    RăspundețiȘtergere
  3. minunata! am primit si eu tigaia Fissler, iar zilele viitoare voi posta si eu clatitele mele!

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta reteta... Vreau si eu vreo doua clatite... Pupici si o duminica placuta !

    RăspundețiȘtergere
  5. Immm ce pofta mi-ai facut.Arata superb.
    Te pup si-ti doresc duminica faina.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine arata, superb! Si tigaia, dar si gospopdina au facut treaba buna! ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte savuroase clatitele!!!Si noi suntem super incantati de tigaie!

    RăspundețiȘtergere
  8. Hm ce pofta mi-ai facut!! Imi plac la nebunie clatitele tale! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce bune! Clatite cu cacao nu am mancat pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce bine arata! Iar dupa ce am citit ce de bunatati s-au intalnit sub paturica de clatita, tare imi mai ploua in gura! Inspirata combinatie!

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt grozave clatitele acestea ale tale.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce bine arata clatitele!
    Tigaia stiu sigur cat este de buna pentru cam primit-o si eu si am si incercat-o.

    RăspundețiȘtergere
  13. Adina draga , cum ma pot abona la blogul tau , sa pot primi toate minunatiile astea prin mail ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dia,te poti abona din gadgetul -Abonati-va la postari si comentarii- pe care il gasesti pe bara din dreapta a blogului,intre -Translate -si -Persoane interesate- !

      Multumesc pentru aprecieri !
      Te pup si,evident ca... te mai astept!:)

      Ștergere
  14. Doamnelor,va multumesc pentru cuvintele frumoase! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Felicitari Adina!
    Arata intr-un mare fel!

    RăspundețiȘtergere
  16. Tare apetisante sant clatitele !!! ce zici ? facem schimb ? unu la unu :))))

    RăspundețiȘtergere