sâmbătă, 9 iunie 2012

American cherry pie

Acesta este un desert american clasic .


Ingrediente:

125 g unt
90 g zahar tos, plus o cantitate suplimentara pentru a presara pe deasupra
1 ou mare
250 g faina
1 ou mediu,batut cu 1 lingura de apa,pentru glazurat

Umplutura :

1 kg de cirese coapte,fara samburi
100 g zahar tos
3 linguri de amidon
25 g unt ,cubulete

Mod de preparare :

Amestecati untul  cu zaharul in robotul de bucatarie,pana se omogenizeaza.Adaugati oul si amestecati 30 de secunde .
Puneti faina si mai amestecati cateva secunde,pana cand aluatul devine uniform .
Framantati aluatul pe o suprafata tapetata cu faina . Formati o minge,inveliti-o in folie alimentara si lasati-o la frigider min. 30 de minute.

Impartiti aluatul in doua bucati ,una de doua ori mai mare decat cealalta .Rulati bucata mare pe o suprafata tapetata cu putina faina pana capata grosimea unei monede. Potriviti-o intr-o tava de placinta cu diametrul de 23 cm , indepartand coca in exces de pe margini. Lasati-o la frigider 30 de minute.

Preincalziti cuptorul la 220 grade .
Pentru umplutura ,amestecati ,ciresele intr-un bol ,cu zaharul si amidonul,apoi asezati-le in mod uniform pe suprafata placintei .Acoperiti cu bucatele de unt intreaga suprafata a umpluturii.
Ungeti marginile aluatului cu ou .

Rulati restul de aluat si taiati-l fasii lungi,cu latimea de 1 cm.
Aranjati fasiile deasupra placintei sub forma de gratar,indepartand tot aluatul care atarna pe margini. Ungeti cu ou suprafata placintei si presarati deasupra zahar tos .

Dati placinta la cuptor 10 minute,apoi mcsorati flacara si o mai lasati 40 de minute,pana cand aluatul se rumeneste ,iar umplutura incepe sa bolboroseasca.

Lasati-o sa se raceasca ,apoi o puteti servi cu inghetata de vanilie.

Pofta buna !

O reteta - Gordon Ramsay !




12 comentarii:

  1. Sa incerci sa torni 2 linguri pline cu esenta de migdale in compozitia cireselor.. e curata nebunie ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bunaciune ai facut tu aici.Super arata.
    Te pup cu drag si-ti duminica faina.

    RăspundețiȘtergere
  3. Antonina , fara exceptie o sa tin cont de propunerea ta !:)
    Multumesc ,va pup pe toate !

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata ca la carte, Adina! Imi imaginez ce gust bun are!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bunaciune... iar daca are si cirese, o feliuta-doua sint ale mele... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte, foarte bine arata, felicitari !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Tare bine mai arata.Vreau si eu o bucatica.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bine arata! Si eu trebuie s aincerc!

    RăspundețiȘtergere
  9. ce bineeee arata, iti face pofta imediat doar ce privesti si te lasa cu gura cascata, a iesit super si cred ca are un gust demential ;)

    RăspundețiȘtergere