sâmbătă, 26 mai 2012

Mancare cu porc si dovlecel


Este un preparat spornic si aromat ,care desi se face in mai multi pasi ,nu este foarte complicat. Ciupercile pleurotus ofera toata savoarea acestei mancari .





Ingrediente:


1 kg. pulpa de porc
500 g. ciuperci pleurotus
2 cepe verzi
1 dovlecel
1 ardei iute
3 linguri passata de rosii
1 lingurita pasta de ardei iute
1/2 lingurita cu rozmarin
1 lingurita boia de ardei dulce
piper boabe
sare de mare




Mod de preparare:


Se  spala carnea, se taie cuburi si se trage la tigaie,cateva minute, in ulei incins. Se scoate carnea si se lasa deoparte.
 Daca a ramas prea mult ulei se mai scurge si se pastreaza pentru mai tarziu, iar in tigaie sa mai ramana cam 5-6 linguri in care punem ceapa tocata marunt . Dupa ce calim putin ceapa, adaugam dovlecelul taiat cubulete si ardeiul iute tocat, lasam la foc mic cinci minute amestecand din cand in cand apoi le dam deoparte.

Ciupercile le spalam si le taiem fasii pe lung .In vasul in care vom pregati mancarea, incingem putin din uleiul ramas de la carne si calim ciupercile pana se inmoaie putin. Punem apoi peste ele carnea, amestecam, turnam o cana de apa fiarta, in prealabil si lasam sa fiarba pana ce carnea se mai patrunde. Adaugam ceapa cu dovlecelul, mai punem apa daca mai este nevoie, punem passata de rosii, pasta de ardei iute, rozmarinul,boiaua, sare si piper si amestecam bine. Dam la cuptor 30 de minute .
La final ,presaram patrunjel verde tocat .

Puteti servi alaturi de un savuros piure din cartofi noi .


Pofta buna !

4 comentarii: