joi, 24 mai 2012

Aripi de pui Buffalo cu sos de smantana si ceapa verde



Preparatul apartine bucatariei americane, prezent in  meniurile multor baruri de peste ocean, care merge de minune cu o bere rece.
Este inca o reteta din cartea - Bucataria lumii- a lui Gordon Ramsay.
Va recomand sincer aripile de pui Buffalo - sunt fantastice, crocante si picante datorita sosului iute in care sunt imbracate. Americanii le servesc cu un sos racoritor din smantana.


Ingrediente uscate:
10 aripi de pui
4 linguri cu faina
o lingurita cu boia de ardei dulce
1/2 lingurita cu boia iute
putin piper
sare de mare


Ingrediente pentru sosul picant:
50 gr. unt
1 lingura cu sos iute sau pasta de ardei iute
3 linguri cu passata de rosii (suc de rosii concentrat)
2 catei de usturoi tocati marunt
1/2 lingurita boia de ardei  iute


Ingrediente pentru sosul de smantana:
150 ml. smantana
4 linguri cu maioneza
un fir de ceapa verde
sare de mare
piper negru
o lingurita cu zeama de lamaie


Mod de preparare:

Amestecam ingredientele uscate si le presaram peste aripile de pui; le pudram  bine pentru ca acestea sa fie acoperite uniform. Acoperim si le dam la frigider o ora.

Intre timp pregatim sosul iute si  punem intr-o tigaie mica untul, cand s-a incins  adaugam usturoiul si il calim putin, apoi sosul iute,boia iute, passata  de rosii si lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se omogenizeaza bine. Lasam sa se raceasca.

Pentru prajirea aripilor, incingem un strat de 7 cm de ulei intr-o tigaie adanca si le prajim  timp de 10 - 15 minute pana cand se rumenesc si devin crocante. Le scoatem pe o tava tapetata cu hartie-prosop, sa se absoarba uleiul in exces si le pastram calde pana le prajim pe toate.
Punem aripile crocante intr-un bol mare, turnam deasupra sosul iute si le amestecam pana le imbracam bine .

Sosul de smantana il pregatim in felul urmator :
Intr-un castron amestecam bine smanatana,maioneza,ceapa verde tocata marunt,sarea,piperul si zeama de lamaie .

Servim aripile calde cu felii de lamaie si sosul de smantana si ceapa verde.


Gustul este inedit.








5 comentarii:

  1. Oo le-ai facut!!!!! De cand ma chinui sa le fac si eu si nu gasesc momentul oportun. Sunt senzationale asa-i? Lov Gordon. Ti-am raspuns si la mine pe blog: ia Meniul Perfect face toti banutzii. crede-ma!

    te iau la mine in blogrol..imi place ce vad aici. pup cu drag...ne gasim pe FB? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Te pup .
    Sunt grozave ! Tot ce face barbatelul ala este de 13 stele Michelin!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Wauuuuuu,ce bine arata!Cred ca sunt delicioase,imi plac!

    RăspundețiȘtergere
  4. Toate retetele tale sunt nminunate.
    mimi.

    RăspundețiȘtergere