marți, 1 mai 2012

Desert cu capsuni,crema de vanilie si foietaj

Un desert rapid si parfumat!










Ingrediente :

500 gr. capsuni
1 foaie de foietaj
1 plic de tort-gelee  rosu
crema de vanilie

Pentru crema de vanilie :

250ml lapte
1 plic vanilie borbon sau 1 fiola esenta de vanilie
2 gălbenuşuri
65g zahăr pudră
3 linguri amidon de porumb

Mod de preparare a cremei :

Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si putin lapte caldut. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam putin cate putin, din compozitia de galbenusuri,luam de pe foc si amestecam  bine cu telul .Punem din nou pe foc mic si lasam sa mai dea cateva clocote, amestecand si avand grija sa nu se lipeasca de fund.
Lasam sa se raceasca acoperind vasul cu folie de plastic,sa nu faca crusta.

Pentru blat - taiem foietajul in patratele de dimensiunea dorita si le punem la cuptor incins pana se umfla si capata o culoare aurie. Foietajul rece il acoperim cu crema rece (cu lingura sau posul) si capsuni taiate felii. Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.
Jeleul il preparam conform instructiunilor de pe pliculet.
Prajiturile se dau la rece .
Daca va grabiti, le puteti pregati si cu budinca de vanilie sau capsuni.



Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu