joi, 31 martie 2016

Minieclere cu crema de vanilie


In fata unui ecler nu putem rezista niciodata, mai ales in fata unuia pregatit de noi in casa, umplut cu muuulta crema de vanilie ! Incercati si voi aceasta reteta usor de preparat ! 








Ingrediente si mod de preparare pentru cojile de minieclere :

8 oua mari
250 ml ulei sau 250 g margarina
350 ml apa
450 g faina

Punem pe foc mic apa si uleiul pana incepe sa fiarba. Dam la o parte de pe foc si daugam toata faina odata si amestecam pana se desprinde de pe marginea vasului.
Lasam deoparte sa se raceasca .
Cand compozitia este rece vom adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare in parte. Trebuie sa le incorporam in compozitie, pe rand  !




Luam cate o lingura din compozitia cleioasa si o asezam pe tava tapetata cu hartie de copt.
Eu am folosit un cleste pentru inghetata.
Dam minieclerele la cuptor incins, la foc mediu, pentru 30 de minute,pana se umfla .




Ingrediente si mod de preparare crema de vanilie :

4 oua
200 g zahar
200 g faina
740 ml lapte
6 pliculete cu zahar vanilat




Punem ouale intr-o craticioara si le mixam impreuna cu zaharul si vaniliile. Adaugam faina si amestecam cu o paleta.Turnam laptele si omogenizam compozitia . Punem cratita pe foc mic si amestecam pana se ingroasa ca o ciulama.
Lasam crema sa se racoreasca inainte de a o folosi .

Glazura :

200 g ciocolata neagra
50 g margarina sau putin ulei

Maruntim ciocolata si o amestecam cu margarina . Punem vasul la cuptorul cu microunde si o topim in pasi de cate 10 secunde. amestecam cu o lingurita .

Taiem minieclerele, pe diagonala, cu un cutit si le umplem cu crema de vanilie.Le putem umple si cu un pos cu dui ascutit !
Le trecem prin glazura de ciocolata,pana la jumatate, si le punem la frigider.










Delicioase ! 

Pofta buna ! 




















Un comentariu:

  1. Nici eu nu rezist in fata lor,sunt delicioase.Ale tale arata super,mai ales acela muscat.

    RăspundețiȘtergere