miercuri, 23 decembrie 2015

Piftie din aripi de curcan

Am terminat lebarul, cozonacii, prajiturile si piftia de curcan delicioasa ! 
Maine urmeaza sarmalele si friptura !
Apoi vom  se intinde o masa d-alea imparatestile, cu fel de fel de mancari, de bauturi, de placinte si de alte bunatati, de o sa ne lingem şi degetele cand le vom manca ! 
Nu așa sunt descrise ospetele la romani in povestile noastre ? :)
Va doresc din inima sa veti parte de Sarbatori ca-n povesti si va multumesc ca mi-ati trecut pragul blogului meu culinar !
Va astept aici, ca de obicei !





Ingrediente si mod de preparare :

Eu am folosit 8 aripi de curcan, 2 capatani de usturoi, 4 morcovi, patrunjel pentru decor si boabe de piper .

Am spalat foarte bine aripile de curcan si le-am taiat in doua. Le-am asezat intr-o oala si le-am acoperit cu apa, cam 3 degete de apa peste carne. Am pus si boabe de piper,sare si morcovii curatati.

Lasam sa fiarba 2-3 ore pana cade carnea de pe os !!! 


In acest timp, vom avea grija sa adunam toata spuma urata care se aduna la suprafata !
Scoatem morcovii cand sunt aproape fierti. Nu-i lasam sa se sfarame prin supa !
Curatam 2 capatani mari de usturoi si zdrobim cateii foarte bine .
Cand carnea este foarte bine fiarta si a cazut de pe oase o vom scoate intr-un castron si o lasam sa se racoreasca. 
Peste zeama curata am pus pasta de usturoi si am potrivit de sare. O lasam sa infuzeze cam 30 de minute, apoi vom strecura zeama aromata prin sita !
Pe fundul unor castronele vom aseza feliute de morcov si frunzulite de patrunjel .
Carnea adunata bine de pe oase o asezam in castronele, o sa punem in fiecare castronel cata carne dorim. Completam castronelele cu zeama aromata si dam la frigider sa se inchege!

Pofta buna la racitura de curcan !
Delicioasa ! 




2 comentarii: