Pentru urmatoarea masa in familie, va propun un preparat simplu de realizat,dar foarte gustos si aspectuos in acelasi timp .
4 cartofi mari
70 g unt
3 oua + 1 ou pentru uns
200 g salam sau carnati afumati
200 g piept de pui fript
sare si piper
cimbru
fulgi de chilli (optional)
Mod de preparare :
Se spala cartofii si se pun la fiert . Se lasa pana in momentul in care incepe sa intre furculita in ei. Dupa ce s-au fiert, se scot din apa si se curata de coaja.
Se spala cartofii si se pun la fiert . Se lasa pana in momentul in care incepe sa intre furculita in ei. Dupa ce s-au fiert, se scot din apa si se curata de coaja.
In timp ce cartofii fierb,vom frige putin pieptul de pui intr-o tigaie,il lasm sa prinda putina culoare.Presaram putina sare.
Se dau cartofii prin razatoarea mare si peste ei vom adauga sare,piper,cimbru,oua si unt moale.Amestecam cu o paleta. Asezam aceasta compozitie intr-o tava yena .Indesam bucati de carnat afumat si piept de pui in compozitia de cartofi.
Se unge cu ou batut pe toata suprafata si se baga in cuptorul bine incins.
Dupa ce s-a rumenit, se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se raceasca si se serveste cu diferite salate.
Se unge cu ou batut pe toata suprafata si se baga in cuptorul bine incins.
Dupa ce s-a rumenit, se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se raceasca si se serveste cu diferite salate.
Nu va imaginati ce bunatate o sa iasa !:)
Pofta buna !
La ce au trebuit 4 oua daca sa folosit doar unul?
RăspundețiȘtergereCelelalte oua se pun in compozitie, dupa cartofii la razatoare.
ȘtergereSe dau cartofii prin razatoarea mare si peste ei vom adauga sare,piper,cimbru,oua si unt moale.
RăspundețiȘtergereScrie clar.
SUPER rețetă, am făcut ieri această budincă și toată familia a fost încântată ,a dispărut rapid din farfurie !!!Mulțumesc!
RăspundețiȘtergereMa bucur.🤗
ȘtergereÎmi cer scuze dar care e farmecul sa mai dai cartofi prin razatoare dacă sunt fierți... Practic e piure de cartofi cu piept de pui la cuptor.
RăspundețiȘtergereIncercati.🤗
ȘtergereSuper bun
ȘtergereCartofii nu trebuiesc fierti prea tare. Astfel se dau pe razatoare si raman caun fel de taietei. Nu se sfarama, ca sa se faca piure.
ȘtergereOuale le punel crude peste cartofi sau fierte?
RăspundețiȘtergereOua crude.
RăspundețiȘtergereCat timp se tine la cuptor si la ce temperatura
RăspundețiȘtergereFoarte bună rețeta, cu o observație însă. Pieptul de pui nu se mai simte, gustul este acoperit de gustul cârnăciorilor. In rest, bună rețeta si ușor de făcut. Mulțumesc frumos!
RăspundețiȘtergereCat timp.se tine la cuptor ?
RăspundețiȘtergereCat timp se tine la cuptor si la ce temperatura?
RăspundețiȘtergerePina se rumenește ușor deasupra,e specificat în retetă
RăspundețiȘtergere