luni, 7 decembrie 2015

Budinca de cartofi si piept de pui


Pentru urmatoarea masa in familie, va propun un preparat simplu de realizat,dar foarte gustos si aspectuos in acelasi timp .



Ingrediente :

4 cartofi mari
70 g unt
3 oua + 1 ou pentru uns
200 g salam sau carnati afumati
200 g  piept de pui fript
sare si piper
cimbru
fulgi de chilli (optional)

Mod de preparare : 

Se spala cartofii si se pun la fiert . Se lasa pana in momentul in care incepe sa intre furculita in ei. Dupa ce s-au fiert, se scot din apa si se curata de coaja. 
In timp ce cartofii fierb,vom frige putin pieptul de pui intr-o tigaie,il lasm sa prinda putina culoare.Presaram putina sare.

Se dau cartofii prin razatoarea mare si peste ei vom adauga sare,piper,cimbru,oua si unt moale.Amestecam cu o paleta. Asezam aceasta compozitie intr-o tava yena .Indesam bucati de carnat afumat si piept de pui in compozitia de cartofi.
Se unge cu ou batut pe toata suprafata si se baga in cuptorul bine incins.
Dupa ce s-a rumenit, se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se raceasca si se serveste cu diferite salate.

Nu va imaginati ce bunatate o sa iasa !:)

Pofta buna !


16 comentarii:

  1. La ce au trebuit 4 oua daca sa folosit doar unul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Celelalte oua se pun in compozitie, dupa cartofii la razatoare.

      Ștergere
  2. Se dau cartofii prin razatoarea mare si peste ei vom adauga sare,piper,cimbru,oua si unt moale.
    Scrie clar.

    RăspundețiȘtergere
  3. SUPER rețetă, am făcut ieri această budincă și toată familia a fost încântată ,a dispărut rapid din farfurie !!!Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Îmi cer scuze dar care e farmecul sa mai dai cartofi prin razatoare dacă sunt fierți... Practic e piure de cartofi cu piept de pui la cuptor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cartofii nu trebuiesc fierti prea tare. Astfel se dau pe razatoare si raman caun fel de taietei. Nu se sfarama, ca sa se faca piure.

      Ștergere
  5. Ouale le punel crude peste cartofi sau fierte?

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat timp se tine la cuptor si la ce temperatura

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte bună rețeta, cu o observație însă. Pieptul de pui nu se mai simte, gustul este acoperit de gustul cârnăciorilor. In rest, bună rețeta si ușor de făcut. Mulțumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cat timp.se tine la cuptor ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat timp se tine la cuptor si la ce temperatura?

    RăspundețiȘtergere
  10. Pina se rumenește ușor deasupra,e specificat în retetă

    RăspundețiȘtergere