sâmbătă, 24 octombrie 2015

Supa crema de conopida cu perisoare din ficatei de pui


 Eu va propun inca o reteta delicioasa, cu legume, din bratele acestui minunat anotimp ! O supa gustoasa si hranitoare,perfecta si pentru cei mici !
Puteti servi supa crema si fara perisoarele de ficatei !

Ati reusit sa smulgeti cateva clipe de mirare in fata frumusetii toamnei ? Ati observat copacii,lumina blanda a soarelui la asfintit,castane presarate prin covorul de frunze ruginii din parcuri ? Sunt momente de o frumusete neinchipuita ! Bucurati-va de frumusetea maiestuasa a naturii !



Ingrediente supa : 

1 conopida de marime medie
3 morcovi
2 cepe rosii
sare

Pentru perisoarele din ficatei de pui :

500 g ficatei de pui
1 ou
2 felii de paine
patrunjel
sare si piper

Mod de preparare perisoare din ficatei :

Ficateii de pui, bine spalati in cateva ape,strecurati si curatati de vene, se vor sota cateva minute,doar pana prin contur,in putin unt sau ulei.
Ficateii sotati si raciti, se vor trece prin masina de tocat sau robotul de bucatarie pana se fac pasta.


Peste aceasta pasta vom adauga paine inmuiata in lapte si scursa,oul,patrunjelul tocat, sare si piper.


Vom obtine o compozitie omogena din care formam bulete mici .Le formam cu mana umeda sau presarata cu faina.

Mod de preparare supa : 

Curatam si spalam bine legumele,apoi le taiem in bucati mari.
Intr-o oala de 4 litri vom pune legumele la fiert impreuna cu putina sare.Punem apa cat sa acoperim bine legumele.
Dupa ce au fiert,se opresc cateva bucatele de legume,pentru decor, iar restul cu tot cu supa in care au fiert le punem in blender si le pasam.O pasam fierbinte !
Vom obtine o supa crema un pic mai moale.


Punem supa crema din nou in cratita si la primul clocot vom pune perisoarele din ficatei de pui; lasam pe foc mic 7-8 minute si inchidem focul.
Presaram patrunjel verde tocat.
Servin supa fierbinte decorata cu bucatele de legume oprite !

Asta e tot, pofta buna ! 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu