luni, 21 septembrie 2015

Covrigei fragezi cu branza la cuptor (fara dospire)


Trebuie neaparat sa pregatiti acesti covrigei sarati sau dulci,cum veti dori,ei se preteaza usor modificarilor propuse de dumneavoastra !
Se fac rapid,cu aluat rece,fraged ! O sa va palca foarte mult, garantez .
Se topesc in gura,zici ca sunt cumparati de la patiserie !
 O reteta fenomenala !



Daca doriti mai multi,dublati cantitatile de ingrediente !

Ingrediente pentru 6 covrigei :

250 g faina amestecata cu 1/2 lingurita de copt
150 g branza de vaci
1 ou
50 g unt/margarina sau chiar ulei
1 lingurita seminte de mac
strop de sare
1 galbenus pt. uns covrigeii
mac/susan pt. presarat

2 linguri de zahar si coaja de lamaie daca vrem covrigei usor dulci

Intr-un castron, amestecam branza de vaci cu oul intreg,un praf de sare si mac.Adaugam si untul moale.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt.






Framantam toate ingredientele pana obtinem un aluat bine legat.
Aluatul se acopere cu folie si se da la frigider pentru maxim o ora .
Rupem din aluatul rece bucati egale si le vom modela sub forma de bastonase .Le unim la capete si asezam covrigeii in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem covrigeii cu galbenus de ou si presaram mac sau susan !


Dam la cuptor preincalzit la foc moderat,aproximativ 25 minute !

Daca vom dori covrigei dulci vom adauga zaharul si coaja de lamaie peste ou si branza, si continuam cu celelate ingrediente !!!

Pofta buna !

Va astept cu impresii !





13 comentarii:

  1. Arata fantastic.Jur ca ii fac si iti spun parerea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de bine ti-au iesit! La ora asta, chiar as avea nevoie de un asa covrigel apetisant. Multumesc Adina pentru o noua reteta in caietul meu. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Adriana am facut varianta dulce-sarat! Mini si maxi, cu susan si fara. Ti-am pus o mostra pe Facebook :)

    RăspundețiȘtergere
  4. O reteta usor de facut, pentru mari si pentru mici, fara ingredinte pretentioase si fara multe vase murdare. Inca o data felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. O my gosh... era sa ratez reteta!
    Funditele acelea desii sunt galbene, mi-au facut o pofta nebuna de Craciun! :))

    pupici pentru mesterul Patiser! :)

    ઇઉ Ell@

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata super! As putea sa ii fac cu branza telemea? Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  7. Acum am vazut mesajul tau, imi pare rau !
    Desigur ca poti sa-i faci cu ce branza doresti !
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  8. As putea dupa ce intind aluatul sa l tai rotund ca pt gogoși sa iasă rotunde? Say musai sub forma de covrigei?

    RăspundețiȘtergere