vineri, 6 februarie 2015

Prajitura cu nuca de cocos proaspata

Aceasta prajiturica preparata cu nuca de cocos proaspata este o versiune proprie .
Se face usor si este deosebit de gustosa .
Nuca de cocos proaspata si portocala fac din aceasta prajitura un dulce perfect pentru copii .







Ingrediente pentru o tava cu dimensiunile de 22/30 cm :

250 g nuca de cocos proaspat de rasa
100 g stafide in ciocolata sau fulgi de ciocolata
1 portocala (coaja rasa si zeama)
3 oua
125 ml ulei de masline
200 g faina  amestecata cu putin praf de copt
150 g zahar
esenta de vanilie

Decor :

100 g ciocolata cu lapte
2 linguri cu lapte sau o lingurita de margarina




Mixam uleiul cu zaharul ,ouale intregi si esenta de vanilie. Adaugam faina in trepte si continuam mixarea.


Stoarcem sucul de la portocala,coaja rasa fin si le punem peste compozitie.


Adaugam si coaja rasa de nuca de cocos.Amestecam bine. Urmeaza stafidele in ciocolata.



Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute .
Prajiturica rece o decoram cu ciocolata topita cu putin lapte in cuptorul cu microunde.

Nu-i asa ca se face rapid ?

Este umeda,pufoasa si deosebit de aromata.

Pofta buna !



3 comentarii:

  1. Cum se sparge nuca de cocos?

    RăspundețiȘtergere
  2. Gabi, prima data iau un tirbuson si dau o gaura cu el in partea superioara a nucii,unde se vad adanciturile acelea.Pe acolo scot sucul ei,apoi dau cu ciocanul pana o sparg in bucati.Cu varful la cutit desprind miezul de pe coji.
    Multumesc de vizita !

    RăspundețiȘtergere