duminică, 13 aprilie 2014

Pulpa de miel la cuptor cu rozmarin,usturoi verde si garnituri

Dragilor , va doresc din tot sufletul ca Sarbatorile Pascale sa va gaseasca sanatosi, incarcati cu energie pozitiva,entuziasm si plini de sperante si veselie.
Fripturica mea este atat de usor de pregatit, si oricat de exigente ar fi gusturile oaspetilor dumneavoastra,incantarea lor va fi peste masura. 





Ingrediente:

2 pulpe de miel
2 legaturi de usturoi verde
fulgi de chilli
rozmarin uscat sau proaspat
1 lingurita de maghiran
2 cani cu supa de carne sau vin rosu
ulei de masline
sare si piper

Garnituri : Cartofii mei preferati, cu aroma de usturoi, merg de minune cu mielul. :)
                  Cartofi mici,intregi, stropiti cu ulei de masline,aromati cu usturoi si rozamrin,sare si piper.
                  Ciuperci trase in tigaie cu putin unt ,sare si piper


Cu cateva ore inainte de a fi gatite,pulpele de miel spalate si uscate le-am crestat putin,le-am frecat cu ulei de masline,sare,piper,rozmarin si fulgi de chilli.Le-am indopat si cu usturoi tocat.Le-am lasat asa.
Este ideal sa impanam mielul cu o zi inainte,ca sa se patrunda mai bine aromele usturoiului si rozmarinului.



Am asezat carnea in tava mare de la aragaz,am turnat supa de carne si am acoperit cu folie de aluminiu timp de o ora la cuptor incins,180 de grade.
Ierburile,sub actiunea caldurii, isi vor elimina aroma.Mirosul din bucatarie va fi...hmmm.
Apoi,am dat la o parte folia si am lasat pulpele de miel sa se rumeneasca inca o ora.
Mie imi place carnea bine facuta,nu suport carnea in sange.Daca o preferati mediu facuta, o scoateti cu 30 de minute mai devreme.
Cand este gata,scoateti friptura din cuptor si lasati-o sa se odihneasca timp de 15 minute,inainte de a o felia.

Friptura arata apetisant servita cu garnitura de cartofi sau de legume la cuptor.

Pe alt raft al cuptorului am copt cartofii cu rozmarin si usturoi, intr-o tava yena.

Pofta buna !

PASTE FERICIT ALATURI DE FAMILIE !


10 comentarii:

  1. Delicios!! Ii simt parfumul pana aici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hai noroc si un "Paste fericit"! :))
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. O friptură bună și aromată! Paște fericit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne ca bine mai arata !
    Cam asa ceva vreau sa fac si eu de Paste....as fi vrut cu cartofi noi, dar inca nu au aparut...
    Te tzuc cu drag si " Paste fericit" iti doresc !

    RăspundețiȘtergere
  5. arata bine, desi eu nu prea pap miel!

    RăspundețiȘtergere
  6. Fie ca Sfintele Pasti sa iti lumineze sufletul si casa.Sarbatori Fericite! Hugs

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata minunat, cred ca e si la fel de bun! Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata foarte bine!! Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  9. Paste Fericit si Sarbatori luminate si linistite iti doresc!

    RăspundețiȘtergere