sâmbătă, 8 februarie 2014

Bomboane fondante de cafea


Daca doriti sa sarbatoriti Valentine's day in cea mai placuta companie si sa serviti ceva dulce,nimic nu poate egala ciocolata cu dragoste.Aceste bomboane cremoase sunt genul de cadou care-i va face,intr-adevar, ziua mai frumoasa.:)
Daca alegi ceva dulce ,irezistibil,dar nu greu de pregatit, surpriza va fi mai mare.
Chiar daca noi, romanii, sarbatorim Dragobetele ,nu putem sa ratam nicio ocazie sa sarbatorim iubirea.Oricum ea trebuie aniversata in fiecare zi,este o nebunie continua.










Ingrediente pentru 30 de bucati:

150 g ciocolata amara de buna calitate
70 ml frisca lichida
50 g unt 82% grasime
30 g zahar farin vanilat
2 lingurite de ness (praf)

200 g ciocolata cu lapte

Ciocolata amara se taie in bucatele si o topim la microunde impreuna cu frisca lichida,in etape de cate 30 de secunde sau pe baie de aburi.Dam la o parte.Adaugam zaharul farin vanilat, untul si ness-ul.Amestecam bine cu o paleta pana devine o crema fina si bine legata.
Dam crema la frigider sau congelator(mai rapid) pana se intareste.Se iau gramajoare din compozitie, cu ajutorul unei lingurite,si se formeaza bilute,cu mainile umezite usor.
Le asezam pe un gratar si turnam ciocolata peste ele.Lasam sa se scurga surplusul de ciocolata.
Le dam la frigider.



Serviti alaturi de o cafea amara sau una dulce,vedeti...detaliile nu au nicio importanta...Aproape toate iubirile incep cu ciocolata; e ceva unic,ceva sublim - aproape discret - .



Din bucatarie , cu dragoste !





Sursa: Book-cu retete-de Craciun.

10 comentarii:

  1. clar trebuie sa fac si eu aceste bomboane!!!!!ca arata grozav!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai cat de bune pot sa fie! Am salivat citind :D

    RăspundețiȘtergere
  3. De asta am cumparat eu ieri o cutie de bomboane pline cu lichior, ca sa sarbatoresc ziua indragostitilor... hi, hi... Astea le maninc doar eu, barbatului ii dau doar pupicii ca sa simta gustul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca sunt grozave, as manca din ele fara sa ma opresc :) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. mmmmm, yummmmmyyy, sa tot mananci din ele fara oprire, un adevarat desert culinar care nu trebuie pierdut si savurat cu cineva drag sau...singur :D

    RăspundețiȘtergere