luni, 23 septembrie 2013

Dulceata de smochine

De cativa ani traiesc o dorinta salbatica de a face dulceata de smochine,dar de cate ori le cumpar,dispar rapid .:(
Anul acesta ,smochinul unei prietene a scapat de sub control,si draguta de ea s-a gandit la mine !:) Mi-a daruit niste smochine minunate.:)
Cu ele, am pornit la drum !
Multumesc,Carmen !




Ingrediente pentru 6 borcanele a cate 200 g :

1 kg de smochine
600 g zahar
120 ml apa
3 linguri cu zeama de lamaie
coaja de lamaie(optional)
1 baton scortisoara (pentru un strat discret de aroma)
vanilie(optional)


Smochinele le-am spalat si le-am taiat in sferturi.
Am combinat zaharul cu apa si le-am pus la fiert pana s-a dizolvat zaharul.Am adaugat smochinele in acest sirop impreuna cu 1 baton de scortisoara si o lingurita esenta de vanilie.


Cand au ajuns la fierbere,am adaugat zeama de lamaie si am redus focul.
Am lasat sa fiarba 30-40 de minute, amestecand din cand in cand,pana s-a legat dulceata.
Turnam dulceata fierbinte in borcane curate,le strangem bine capacele,si apoi le asezam cu gura in jos.
Se invelesc bine pana a doua zi .
Este minunata si se pregateste usor, trebuie sa o incercati !



Si dulceata cu smochine intregi  !



Pofta buna!


6 comentarii:

  1. Bună Adina!
    Arată super,este dulceața mea preferată!
    O săptămână ușoară îți doresc!
    Cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca este grozava.Trebuie sa fac si eu pana la urma.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce noroc cu aşa prieteni ;)
    Dulceaţa cred că ţi-a ieşit tare bună!

    RăspundețiȘtergere