Mi-am zis ca trebuie sa scriu reteta si, neaparat, sa o si gust.
Burechita este o gramajoara de carne infofolita in foaie de taitel!:)
Este o ciorba specific zonei Ardealului si de-abia astept sa va scriu reteta exact asa cum au pregatit-o bucatarii la acea emisiune.
Ingrediente:
500 g carne tocata porc/vita
2 morcovi
2 pastarnaci
2 cartofi
o mana de fasole verde
300 g rosii taiate cuburi
1 ceapa mare
1 litru de bors
patrunjel/leustean
2 oua
Pentru inceput:
Amestecam carnea cu o lingura de ceapa tocata fin,patrunjel si un ou.Formam perisoare mici si le lasam pe un tocator.
Din doua oua,faina si un strop de sare facem o foaie de taitei pe care o intindem cat mai subtire.O ungem cu cu ou si o taiem in patratele sau dreptunghiuri. Asezam perisoarele pe fiecare patratel si o inchidem in foaie aducand fiecare colt catre mijloc.
Le lasam in asteptare.
Apoi:
Curatam,spalam si taiem legumele in cubulete.
Punem legumele la fiert in 4 litri de apa impreuna cu rosiile si le lasam sa fiarba .
Cand sunt aproape fierte adaugam borsul,sare si piper.Dupa un clocot punem si burechitele pe care le fierbem max.10 minute.
Servim ciorba de burechite cu verdeata tocata si smanatana(daca dorim)!:)
Pentru sotul meu a fost o surpriza gustoasa!:)
Este delicioasa !
Pofta buna!
Cred ca e mortala! Mai ales cu smantana si cu multa verdeata! :))
RăspundețiȘtergereWeekend fain! pup!
E puțin de muncă la ea, dar merită!
RăspundețiȘtergereCe interesanta ciorbita!! Eu nu am mancat asa ceva desi sunt din Ardeal, dar nu as refuza o portie, ca tare bine arata!
RăspundețiȘtergereBună Adina!
RăspundețiȘtergereArată super...după Paște o voi încerca și eu!
O seară frumoasă îți doresc!
Pup cu drag!
Intotdeauna apreciez retetele originale, o sa fac si eu ciorba de burechite
RăspundețiȘtergereeu chiar nu am auzit de burechite , stiu de ceva asemanator gatit de rusi ...e interesanta reteta !
RăspundețiȘtergereO idee foarte buna, Adina! Nici eu nu am auzit de burechite pana acum, dar tare as incerca si eu ciorba asta a ta!
RăspundețiȘtergere