vineri, 19 aprilie 2013

Ciorba de burechite

Prima data am auzit de ciorba de burechite pe un post de televiziune si mi-a atras atentia diminutivul-burechita,mi s-a parut amuzant.:)
Mi-am zis ca trebuie sa scriu reteta si, neaparat, sa o si gust.
Burechita este o gramajoara de carne infofolita in foaie de taitel!:)
Este o ciorba specific zonei Ardealului si de-abia astept sa va scriu reteta exact asa cum au pregatit-o bucatarii la acea emisiune.






Ingrediente:

500 g carne tocata porc/vita
2 morcovi
2 pastarnaci
2 cartofi
o mana de fasole verde
300 g rosii taiate cuburi
1 ceapa mare
1 litru de bors
patrunjel/leustean
2 oua

Pentru inceput:

Amestecam carnea cu o lingura de ceapa tocata fin,patrunjel si un ou.Formam perisoare mici si le lasam pe un tocator.
Din doua oua,faina si un strop de sare facem o foaie de taitei pe care o intindem cat mai subtire.O ungem cu cu ou si o taiem in patratele sau dreptunghiuri. Asezam perisoarele pe fiecare patratel si o inchidem in foaie aducand fiecare colt catre mijloc.
Le lasam in asteptare.




Apoi:

Curatam,spalam si taiem legumele in cubulete.

Punem legumele la fiert in 4 litri de apa impreuna cu rosiile si le lasam sa fiarba .
Cand sunt aproape fierte adaugam borsul,sare si piper.Dupa un clocot punem si  burechitele pe care le fierbem max.10 minute.

Servim ciorba de burechite cu verdeata tocata si smanatana(daca dorim)!:)

Pentru sotul meu a fost o surpriza gustoasa!:)

Este delicioasa !

Pofta buna!




7 comentarii:

  1. Cred ca e mortala! Mai ales cu smantana si cu multa verdeata! :))
    Weekend fain! pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. E puțin de muncă la ea, dar merită!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce interesanta ciorbita!! Eu nu am mancat asa ceva desi sunt din Ardeal, dar nu as refuza o portie, ca tare bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună Adina!
    Arată super...după Paște o voi încerca și eu!
    O seară frumoasă îți doresc!
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. Intotdeauna apreciez retetele originale, o sa fac si eu ciorba de burechite

    RăspundețiȘtergere
  6. eu chiar nu am auzit de burechite , stiu de ceva asemanator gatit de rusi ...e interesanta reteta !

    RăspundețiȘtergere
  7. O idee foarte buna, Adina! Nici eu nu am auzit de burechite pana acum, dar tare as incerca si eu ciorba asta a ta!

    RăspundețiȘtergere