vineri, 11 ianuarie 2013
Dulceata de portocale
Pentru iubitorii de dulceturi fine si deosebite, va prezint o reteta de dulceata de portocale.
Ingrediente:
3 portocale mari
zeama de la o lamaie
1 kg de zahar
Portocalele se razuiesc de coaja si se lasa sa stea doua zile in apa rece la frigider. Dupa acest timp se scurg de apa amara si se pun la fiert in apa curata,pana ce pot fi usor strapunse cu furculita.
Se scurg de apa, se taie in felii potrivit de groase,apoi in bucati potrivit de mari si se indeparteaza samburii.
Intr-o cratita vom face un sirop bine legat din 400 ml apa si 1 kg zahar.
Se adauga bucatile de portocale.
Daca se formeaza spuma se aduna.
La ultimele clocote se pune zeama de lamaie .
Se da la o parte de pe foc si se toarna fierbinte in borcane.
Preparata in acest fel,dulceata nu va avea nici un pic de amareala de la coaja.
Dulceata este incredibil de parfumata,aromata si delicioasa.:)
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Cred ca este excelenta!
RăspundețiȘtergerepupici bucataresei! :))
Cred ca-i buna tare,am sa o incerc cu siguranta.Pup!
RăspundețiȘtergereAm facut-o si eu si de dementiala!
RăspundețiȘtergereImi place cum ai pozat-o,pupici
Am facut si eu dulceata de portocale, dar cu tot cu coji. E mult mai simpla reteta ta.
RăspundețiȘtergereE minunata, n-am facut in casa niciodata, dar stiu ca e o dulceata grozava. Prezentarea e super ;)
RăspundețiȘtergereN-am facut niciodata dulceata de portocale..., dar cind vad coaja de portocala umpluta, imi vine sa intind mina ca sa gust... Pupici !
RăspundețiȘtergereDelicioasa aceasta dulceata!!!Prezentarea de nota 10!
RăspundețiȘtergereBuna Adina!
RăspundețiȘtergereCate borcanele de dulceata ti-au iesit din 3 portocale?
Am obtinut 4 borcanele si cateva linguri in plus ! :)
ȘtergereBorcanele ca cele din imaginea ta?
ȘtergereFelicitari pentru dulceata.Arata foarte bine si cred ca e si foarte buna.
Ștergere