miercuri, 19 septembrie 2012

Rondele de rechin cu relish de rosii

Rechinul... ce ati zice daca in loc sa ne manance el pe noi, il savuram noi pe el ? :))





Ingrediente pentru 2 persoane:

4 rondele de rechin
sare
piper
3 linguri de ulei de masline

 Relish-ul consta in bucati de legume(mai rar fructe) gatite intr-un sos care se adauga peste diverse preparate din carne.Este confundat deseori cu chutney-ul dar nu este acelasi lucru.Relish-ul se gateste, in timp ce chutney-ul se adauga peste preparate in stare aproape cruda.

Ingrediente pentru relish de rosii:

250 g rosii cherry coapte,taiate in sferturi
4 cepe verzi,curatate si tocate
1 lingurita de zahar tos
otet de vin alb pentru stropit
cimbru
patrunjel

Mod de preparare rondele de rechin:

Se spala pestele ,se usuca cu un prosop de bucatarie,se sareaza si se condimenteaza.
Incingem uleiul de masline intr-o tigaie de teflon si punem pestele la prajit ,la foc mic ,pe ambele parti pana se rumeneste usor.
Carnea este  foarte suculenta si aromata.

Mod de preparare relish:

Adauga in tigaie curata 1 lingura de ulei de masline si caleste rosiile si ceapa verde timp de un minut.Pune zaharul si stropeste cu otet de vin.Lasa tigaia la foc mare un minut sau doua,pana se evapora otetul si rosiile se inmoaie putin,dar isi pastreaza forma.
Adauga patrunjel ,cimbru si asezoneaza bine.

Pune fileurile de peste,pe farfurii calde si serveste cu sosul de rosii.

Delicios !

Pofta buna.





8 comentarii:

  1. Cine mergem in Calabria la mare, e unul din preferatele mele, doar ca imi place la gratar, nu am mincat, inca, varianta ta... Oricum sint innebunita dupa el... dupa domnul rechin... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Auzi, dar voi numai in Calabria-Italia,faceti plaja,"in varful cizmei"?:)
      Este o zona de vis unde se consuma muuulte fructe de mare si peste.:)
      Te invidiez!:D

      Ștergere
  2. Descrie putin gustul la carne! Este cs si cea de peste sau altfel?
    O zi faina Adina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea ,gustul este apropiat de pestele oceanic,sa zic...un amestec intre cod si merluciu .
      La consistenta este mult mai pufos si mai suculent decat codul care are carnea mai dura.

      Ștergere
  3. Rechin inca n-am mancat...dar cine stie!! Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am mancat niciodata,dar imi place cum arata.Cred ca as incerca.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. asta da...as manca niste peste, iar rondelele tale de rechin arata grozav!

    RăspundețiȘtergere