joi, 12 iulie 2012

Ardei umplut cu carne

Grasaneii astia sunt gatiti, acum in plin sezon estival, in toate bucatariile !
Eu prepar ardeiul umplut cu carne , destul de light, ca sa zic asa ,fara prajeala...si sunt foarte gustosi;garantat!:)




Ingrediente pentru 15 ardei de marime medie:

2 kg carne tocata vita + porc de buna calitate
250 g orez
300  ml suc de rosii
1 ceapa tocata marunt
patrunjel tocat
sare si piper
boia dulce
cimbru
       
3 rosii pentru capace la ardei
         
Pentru sos :

1 cutie de rosii cuburi ,frunze de dafin ,1 ceapa,sare,piper si 4 linguri de bulion

Mod de preparare:

Ardeii se spala, se curata de cotoare si seminte .Peste carnea tocata adaugam orezul spalat,ceapa si patrunjelul tocate marunt,sare,condimente si sucul de rosii care inmoaie carnea si ajuta compozitia sa iasa pufoasa .Amestecam totul foarte bine .


Cu aceasta compozitie umplem ardeii si le punem capace din felii de rosii,taiate subtire.
Asezam ardeii intr-o cratita suficient de mare sa incapa toti  burdusitii :)) si turnam peste ei un sos format ,la rece, dintr-un 1 litru de apa ,cutia de rosii amestecata cu bulion,o ceapa tocata marunt,sare piper si foi de dafin.
Nu trebuie sa-i acopere sosul ,pentru ca se vor inmuia si vor avea destula zeama in care sa fiarba.



Punem cratita la cuptor, la foc mare ,la inceput ,dupa care lasam sa fiarba la foc mediu cam o ora.
Cand orezul este fiert ,sunt gata.

Putem presara patrunjel tocat sau marar .

Servim cu iaurt gras sau smantana !

Pofta buna !

8 comentarii:

  1. Eu ii servesc cu smintina si cu iaurt de multe ori... Acum ca ma uit la ardeii tai si cum aveam in plan sa fac astazi rosii umplute, simt deja mirosul in nari... uau, ce-as minca unul si cu ochii si cu gura...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu intotdeauna ii prajesc asa umpluti inainte sa ii pun la fiert. Se decojesc foarte usor si capata gust de ardei copt......asa bun!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine, ar fi cazul sa ma apuc si eu de asa ceva, pentru ca inca nu am incercat :) Pup si o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dani,sunt super rosiile umplute... si dovleceii...:))
    Minnie,evit prajelile destul de mult si ardeiul preparat in felul asta are un gust foarte,foarte bun.:)
    Poliana ,spor la treaba ca la mancat o sa aveti sigur !:))
    DiaMar ,si mie imi plac,mult !:)

    Va pup !

    RăspundețiȘtergere
  5. este una dintre retetele mele preferate. te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. cu mult drag Adina;imi place site-ul tau; revin la retetele tale pentru a mai afla ceva nou!

    RăspundețiȘtergere