luni, 21 mai 2012

Risotto cu carne de porc

Un preparat rapid si gustos . L-am facut in maxim 50 de minute .





Ingrediente :


1 cana cu orez pentru risotto (Scotti)
500 g pulpa de porc
1 morcov
1 pahar cu vin alb sec
50 g unt
sare
ulei de masline sau floarea soarelui



Mod de preparare:


Spalam carnea si o taiem cuburi.
Incingem, intr-o tigaie ,cateva linguri cu ulei de masline sau floarea soarelui  si punem carnea la rumenit,la foc mic.Morcovul se curata si se taie cubulete mici. Cand carnea s-a prajit,o scoatem si punem morcovul la calit  in uleiul ramas de la carne. Se scoate peste carne si se lasa deoparte .
Spalam orezul bine si il punem la fiert  intr-o oala in care adaugam 3 cani de apa si sare .Lasam sa fiarba 10 minute si turnam paharul de vin alb sec ; lasam in continuare sa fiarba,la foc mic, pana se inmoaie bobul.
Cand este gata ,inchidem focul si  adaugam peste orez, untul, carnea ,morcovul si amestecam usor .


Daca nu avem unt turnam putin ulei ramas de la prajit .
Daca orezul,desi e fiert , are prea multa zeama,dupa ce adaugam untul ,carnea si morcovul, dam la cuptor incins pentru 15 minute.

Acoperim oala cu folie de plastic si lasam asa 15 minute .
Noi am servit cu salata mixta (rosii ,ardei kapia rosu,ardei iute verde si castravete) asezonata cu ulei de masline si sare.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT !




3 comentarii:

  1. O mancare pe placul copilei mele acest risotto.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va pup si eu ! Sunteti niste dragute !
    Noapte buna ! :)

    RăspundețiȘtergere