Parfait-ul este un fel
de inghetata foarte cremoasa pe care eu am facut-o in 3 straturi delicioase(ness,vanilie si cacao) .
500 ml. frisca
9 oua
3 plicuri zahar vanilinat bourbon
3 linguri ness
2 linguri caaco
6 linguri zahar
Mod de preparare :
Separam albusurile de galbenusuri ;albusurile le punem intr-o cratita si le mixam impreuna cu 2 linguri de zahar pana se intaresc si apoi le amestecam cu frisca batuta.
Galbenusurile le impartim in 3 castroane mari (cate 3 galbenusuri in fiecare vas) si... in primul castron adaugam vaniliile + 2 linguri de zahar si amestecam.
Al doilea castron 2 linguri de cacao+ 2 linguri de zahar = amestecam.
Al treilea castron,la fel ca celelalte = 3 galbenusuri +3 linguri ness + 2 linguri ness=amestecam.
Albusurile batute si amestecate cu frisca se impart in mod egal in cele 3 vase si se amesteca fiecare in parte.
Compozitia se pune intr-un vas de yena dreptunghiular sau o forma de cozonac, astfel:Se tapeteaza forma cu folie alimentara si turnam jos compozitia cu cacao, peste ea punem compozitia cu vanilie , iar ultima este compozitia cu ness.
Se da la congelator pana se intareste.
Super aromata si cremoasa.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu