luni, 23 aprilie 2012

PAPANASI

Reteta este din cartea - Bucatele noastre- de Horia Virlan .




Ingrediente :


250 gr branza grasa de vaci
150 gr faina
1 ou
2 linguri gris
2 linguri zahar
ulei pentru prajit
1 lamaie(coaja)
smantana 
dulceata de afine sau fructe de padure (merge cel mai bine)    :)
1 lingurita bicarbonat stins 



Mod de preparare :


Se amesteca branza de vaci cu zahar,ou, gris, coaja de lamaie, un vf de sare, bicarbonat stins in zeama de lamaie si faina pana rezulta un aluat moale dar care poate fi modelat .Formam bile, pe care le gaurim in mijloc cu coada la lingura ,si niste bilute mai mici pentru capac .
Prajim papanasii in muuuult ulei bine incins . 
Se servesc cu smantana si dulceata .


Simplu si gustos. 

3 comentarii:

  1. Sigur ca asta este reteta. eu am insa o problema cu modelatul. tot timpul mi se pare ca aluatul este prea moale si lipicios. dar nici mai multa faina nu pot pune. in rest arata bine si cred ca sunt buuuuni! plus ca in Horia Vralan am mare incredere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Incearca sa pui ptin ulei pe mana in momentul in care modelezi aluatul !:)

    Pupici si te mai astept la mine !
    Nu se stie ce gasesti !:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta trebuie să mi-o printez s-o am la îndemână acasă. Îmi plac mult papanaşii şi doar la restaurant am mâncat.

    RăspundețiȘtergere