miercuri, 2 mai 2012

Tort cu mousse de piersici


Acest tort l-am pregatit pentru prima data la sarbatorile de iarna si este unul dintre cele mai gustoase torturi pe care le-am facut .






Ingrediente pentru un blat cu cacao, diametrul de 26 cm :

7oua
180 gr. faina
210 gr. zahar
30 gr. cacao

Se mixeaza ouale intregi impreuna cu zaharul, timp de 20-25 min. pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul; adaugam ingredientele uscate ( faina cernuta si amestecata cu cacao ) si amestecam usor de jos in sus. Turnam compozitia intr-o forma tapetata, pe fund ,cu hartie de copt si peretii cu unt si faina. Coacem blatul la 180 de grade pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.

Ingrediente pentru crema de piersici ( mousse):

300 gr. piersici din compot
3 linguri amidon
2 linguri zahar
300 ml smantana pentru frisca + 1/2 plic intaritor frisca + 1 lingura zahar farin vanilat.
250 ml. suc piersici (compot)
3 plicuri zahar vanilat

Ingrediente pentru sirop:

150 ml. suc de piersici( compot)
200 ml. apa

Decor:

500 ml.frisca batuta
50 gr. ciocolata rasa

Mod de preparare crema:

Se dizolva amidonul in 80 ml. suc, iar restul sucului il punem pe foc mic impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit si sucul incepe sa fiarba il turnam peste amidon si amestecam rapid. Il aducem din nou pe foc pentru cateva minute, amestecand intr-una. Rezulta o crema. In crema calda adaugam piersicile scurse bine,  taiate marunt si amestecam. Se lasa crema sa se raceasca si adaugam frisca batuta tare. Amestecam si iese un mousse delicios.

Mod de preparare sirop:

Punem pe foc sucul si apa, dam un clocot si lasam sa se raceasca.

Se taie blatul in trei foi.  Asezam prima foaie intr-o forma rotunda tapetata cu folie de plastic, insiropam, adaugam jumatate din crema, punem a doua foaie de blat, insiropam si adaugam a doua parte de crema, acoperim cu a treia foaie si o insiropam si pe aceasta. Dam la rece pentru doua ore, il scoatem si il ornam cu frisca dupa imaginatia fiecaruia.

Multumesc pentru reteta Laurei Adamache .


2 comentarii: