Trebuie doar sa o gustati odata, si nu va mai saturati de ea !
Ingrediente :
4 vinete
4 linguri iaurt grecesc
3 linguri pasta de susan ( tahini )
3 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi, zdrobit
2 linguri suc de lime sau lamaie
seminte de rodie, pentru presarat (eu nu am avut)
Vinetele : Se aprind doua ochiuri de aragaz, sau se coc pe o tabla, se asaza vinetele direct pe ele, cate doua pe fiecare ochi.
In 30 de secunde vor fi deja innegrite pe o parte, prin urmare se foloseste un cleste pentru a le intoarce pana ce coaja se carbonizeaza pe toate partile.
Odata fripte, vinetele se pun in pungi de plastic.Cand s-au racit suficient,se jupoaie de coaja fripta si se asaza intr-o strcuratoare.Se lasa la scurs 30 de minute.
Vom toca marunt vinetele cu ajutorul unui cutit.Le punem intr-un bol si peste ele vom adauga pasta de susan,iaurtul grecesc, usturoiul, cele 3 linguri cu ulei de masline, zeama de lamaie si amestecam bine cu ajutorul unei palete.Se gusta si se potriveste de sare si suc de lamaie, daca mai este nevoie .
Presarati semintele de rodie inainte de a servi .
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu