In fata unui ecler nu putem rezista niciodata, mai ales in fata unuia pregatit de noi in casa, umplut cu muuulta crema de vanilie ! Incercati si voi aceasta reteta usor de preparat !
Ingrediente si mod de preparare pentru cojile de minieclere :
8 oua mari
250 ml ulei sau 250 g margarina
350 ml apa
450 g faina
Punem pe foc mic apa si uleiul pana incepe sa fiarba. Dam la o parte de pe foc si daugam toata faina odata si amestecam pana se desprinde de pe marginea vasului.
Lasam deoparte sa se raceasca .
Cand compozitia este rece vom adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare in parte. Trebuie sa le incorporam in compozitie, pe rand !
Luam cate o lingura din compozitia cleioasa si o asezam pe tava tapetata cu hartie de copt.
Eu am folosit un cleste pentru inghetata.
Dam minieclerele la cuptor incins, la foc mediu, pentru 30 de minute,pana se umfla .
Ingrediente si mod de preparare crema de vanilie :
250 ml ulei sau 250 g margarina
350 ml apa
450 g faina
Punem pe foc mic apa si uleiul pana incepe sa fiarba. Dam la o parte de pe foc si daugam toata faina odata si amestecam pana se desprinde de pe marginea vasului.
Lasam deoparte sa se raceasca .
Cand compozitia este rece vom adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare in parte. Trebuie sa le incorporam in compozitie, pe rand !
Eu am folosit un cleste pentru inghetata.
Dam minieclerele la cuptor incins, la foc mediu, pentru 30 de minute,pana se umfla .
Ingrediente si mod de preparare crema de vanilie :
4 oua
200 g zahar
200 g faina
740 ml lapte
6 pliculete cu zahar vanilat
Punem ouale intr-o craticioara si le mixam impreuna cu zaharul si vaniliile. Adaugam faina si amestecam cu o paleta.Turnam laptele si omogenizam compozitia . Punem cratita pe foc mic si amestecam pana se ingroasa ca o ciulama.
Lasam crema sa se racoreasca inainte de a o folosi .
200 g ciocolata neagra
50 g margarina sau putin ulei
Maruntim ciocolata si o amestecam cu margarina . Punem vasul la cuptorul cu microunde si o topim in pasi de cate 10 secunde. amestecam cu o lingurita .
Taiem minieclerele, pe diagonala, cu un cutit si le umplem cu crema de vanilie.Le putem umple si cu un pos cu dui ascutit !
Le trecem prin glazura de ciocolata,pana la jumatate, si le punem la frigider.
200 g zahar
200 g faina
740 ml lapte
6 pliculete cu zahar vanilat
Punem ouale intr-o craticioara si le mixam impreuna cu zaharul si vaniliile. Adaugam faina si amestecam cu o paleta.Turnam laptele si omogenizam compozitia . Punem cratita pe foc mic si amestecam pana se ingroasa ca o ciulama.
Lasam crema sa se racoreasca inainte de a o folosi .
Glazura :
200 g ciocolata neagra
50 g margarina sau putin ulei
Maruntim ciocolata si o amestecam cu margarina . Punem vasul la cuptorul cu microunde si o topim in pasi de cate 10 secunde. amestecam cu o lingurita .
Taiem minieclerele, pe diagonala, cu un cutit si le umplem cu crema de vanilie.Le putem umple si cu un pos cu dui ascutit !
Le trecem prin glazura de ciocolata,pana la jumatate, si le punem la frigider.
Pofta buna !
Nici eu nu rezist in fata lor,sunt delicioase.Ale tale arata super,mai ales acela muscat.
RăspundețiȘtergere