Vedeti ce fraged este aluatul, de-abia o poti portiona !
Ingrediente :
11 linguri ulei
11 linguri apa minerala
7 linguri zahar
1 lingurita de amoniac sau bicarbonat de sodiu stins in otet
coaja de lamaie
esenta de vanilie
faina cat cuprinde pentru un aluat compact si nelipicios
Umplutura :
300 g gem sau marmelada
200 g nuca macinata
3 linguri de cacao
esenta de rom
Mod de preparare aluat :
Amestecam bine uleiul cu apa minerala si zaharul. Adaugam amoniacul stins in putin otet si aromele.
Punem faina sa formam o coca pe care o framantam putin.
Impartim aluatul in doua parti egale.
Intindem foile pe masa cu ajutorul facaletului .
Intr-o tava de 30 cm, intindem prima foaie pe care o intepam cu furculita,din loc in loc, sa nu se umfle aluatul si sa strice aspectul prajiturii.
Intindem peste foaie toata umplutura, daca ni se pare prea multa,mai oprim.
Asezam deasupra cea dea doua foaie si o apasam usor pe margine,sa formam un portofel,sa fie lipita foaia de desasupra de cea de jos.Facem aceasta operatiune sa nu aiba loc sa iasa umplutura !
Lasam prajitura sa se raceasca bine, apoi o portionam.
Pastram prajitura in caserole de plastic !
Umplutura :
Amestecam gemul (eu am avut vreo trei tipuri de gemuri) cu nuca macinata,pudra de cacao si esenta de rom.Daca compozitia ni se pare prea moale, mai adaugam nuca.Trebuie sa fie o compozitie groasa!
Este foarte frageda si plina de umplutura aromata.Nici nu zici ca este de post !
Pofta buna !
ador romul, sigur e minunata prajitura!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Coco !
ȘtergereCe arome.Sigur este delicioasa.O incerc si eu
RăspundețiȘtergereSa o incerci, o sa-ti placa !
ȘtergereO prăjitură minunat de gustoasa, o prepar mereu în perioada postului. 😘🙏
RăspundețiȘtergerePutem folosi aluatul pentru cornulețe?
RăspundețiȘtergere